Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in debutul intalnirii cu eroul anticomunist Vasile Paraschiv ca in prezent Romania asista la "o restauratie legata de inchiderea dosarelor fostei Securitati", adaugand apoi ca 25% dintre magistrati au fost din randurile fostei Securitati, relateaza NewsIn.

"Acum ca asistam la o restauratie legata de inchiderea dosarelor fostei Securitati, se pare ca e necesar sa stie ce s-a mai facut si de ce este necesara deschiderea dosarelor", a spus Basescu.

Vasile Paraschiv a intervenit spunand ca ceea ce se intampla in Romania este "consecinta fireasca a restauratiei comunismului cu asa-zisa fata umana de catre Ion Iliescu la 20 mai 1990".

El i-a facut cadou sefului statului doua dintre cartile sale si i-a inmanat un memoriu - o lista cu 29 de "teroristi romani" care l-au torturat, precum si un proiect de lege prin care "ofiterii de Securitate sa fie obligati sa marturiseasca tot adevarul in fata propriilor lor victime sau in fata justitiei", relateaza NewsIn.