Deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu a susținut, joi seară, la România TV, că PSD "o să dea în campania electorală" probe că Imre Orban, tatăl liderului PNL, Ludovic Orban, a fost șeful Securității din Odorheiu Secuiesc. Informația nu este însă una nouă. În septembrie 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl sau a fost angajat al Securității, având gradul de căpitan în rezervă, dar spunea că a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

Catalin RadulescuFoto: Digi 24

"Ați văzut două cazuri de doi procurori care sfidează pur si simplu justiția - asta este situația justiției acum în România. De ce PNL nu reacționează niciodată? Păi cum să reacționeze (...) atâta timp cât liderul suprem al PNL, domnul Orban, tatăl dânsului era șeful securității din Odorheiu Secuiesc pe vremea lui Ceaușescu. Cum credeți că securiștii ăștia între ei, procurorii ăștia, cum a fost procurorul Lazăr un torționar (...)", a declarat Cătălin Rădulescu.

Întrebat de moderatoare dacă nu este o coincidență, deputatul PSD a răspuns: "Nu, Nu. Păi o să dăm public acum, o să dăm în campanie (...) Deci tatăl domnului Orban, Imre Orban, a fost șeful securității în Odorheiu Secuiesc".

De asemenea, întrebat dacă are probe, Rădulescu a răspuns: "Dar cum? Absolut! O să le dăm. Suntem pregătiți să le arătăm oamenilor ipocrizia din anumite partide și de ce îl protejează pe acest procuror torționar. Pe procurorul torționar Lazăr Augustin".

Declarațiile au fost făcute de Cătălin Rădulescu în contextul în care în emisiune se vorbea despre acuzațiile aduse procurorului general Augustin Lazăr, care a refuzat să îl elibereze pe disidentul anticomunist Iulis Filip.

În emisiune a fost invitat și Tănase Stamule, vicepreședinte al PNL București. El a declarat că Iulius Filip nu a fost eliberat de Augustin Lazăr pentru că ”avea probleme la rapoartele din pușcărie".

În septembrie 2006, Ludovic Orban a recunoscut, într-o emisiune televizată, că tatăl sau a fost angajat al Securității, având gradul de căpitan în rezervă, dar spunea că a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.