Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu își va da demisia deoarece nu își poate închide biroul doar pentru zvonurile privind remanierea sa, transmite Mediafax. Precizarea vine în contextul în care, miercuri, Liviu Dragnea a spus că ministrul justiției nu ar mai avea sprijinul PSD. De asemenea, Tudorel Toader a amenințat că va veni o vreme când va vorbi mai mult.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Îi întrebați pe dânșii, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume, prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot acum să închid biroul pentru că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader, în Parlament, întrebat cum va mai rămâne la minister dacă PSD nu îl mai susține.

El a afirmat că nu își va da demisia, deoarece niciodată nu a abandonat obligațiile pe care și le-a asumat. „Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din multe considerente. Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat”, a adăugat Toader.

Tudorel Toader i-a transmis lui Dragnea și un avertisemnt.

”Întrebați-l pe Dragnea...vedeți că dau răspunsuri uneori parțiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi și mai mult și mai multe”, a afirmat Tudorel Toader, întrebat de un jurnalist de ce a spus Dragnea că s-a dus ”în umilință” la Bruxelles, cu articolele din legile justiției.

Anterior, ministrul Justiției, Tudorel Toader spunea, referitor la afirmațiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora nu ar mai avea sprijinul principalului partid de guvernământ, că ”fiecare face ceea ce știe și ce crede”.

Întrebat cum comentează afirmațiile lui Dragnea și dacă se teme de o remaniere, Tudorel Toader a spus: ”Bine, da am văzut... Fiecare face ceea ce știe și ce crede. (...) Am mai răspuns la întrebarea asta”.

Liviu Dragnea a declarat miercuri că se pare că PSD nu și-l mai asumă pe ministrul Justiției Tudorel Toader, adăugând că săptămâna viitoare este timp suficient pentru dezbaterea și votarea moțiunii împotriva ministrului.

”Nu e (ministrul-n.red) meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata, nu e verișor. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD, se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă. O să vedem”, a spus Dragnea, la insistențele jurnaliștilor.

Referitor la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, care a fost amânată în Senat, Dragnea a susținut că parlamentarii PSD aveau treabă în teritoriu, iar președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu se află în țară.

Liderul PSD a adăugat că există timp suficient săptămâna viitoare pentru dezbaterea și votarea moțiunii.