Președintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecția Consumatorului, Oficiul Antifraudă și Autoritatea Națională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume și fructe "de contrabandă", actualii angajați instituționali vor fi înlocuiți, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acum, în fața dvs le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară celor de la Protecția Consumatorului, Antifrauda și Vămile, dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuși să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume și fructe. Dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să reușim să nu mai existe în România acest standard dublu: anume roșiile bune se păstrează pentru țările din Vest, iar în România vin roșii proaste și nesănătoas", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai afirmat că a vorbit cu reprezentanți ai hypermarketurilor privind controale pe lanțul de producție și procesare a fructelor și legumelor și se întreba dacă este verificată calitatea transporturilor care ajung cu aceste produse în România. "Am auzit și, pe bună dreptate, cei de la hypermarketuri vin și controlează tot lanțul de producție, de la solar până când ajunge roșia pe raft, dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel de la origine până ajung pe raft și pe masa românilor? Pentru că toată lumea se plânge de calitatea proastă și de faptul că nu sunt sănătoase. De asemenea, îmi povestea un lucru foarte interesant, și anume că pe ei îi costa ambalatul cepei mai mult decât era ceapa străină în raft la preț. Cu cât achiziționează străinii și importatorii ceapa sau produsele legumele și fructele care le aduc în România? Le controlează cineva?", a completat Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost miercuri în localitatea Colibași, județul Giurgiu, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, locul de unde a pornit Programul de Tomate.