Liviu Dragnea a declarat miercuri că se pare că PSD nu și-l mai asumă pe ministrul Justiției Tudorel Toader, adăugând că săptămâna viitoare este timp suficient pentru dezbaterea și votarea moțiunii împotriva ministrului.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

”Nu e (ministrul-n.red) meu, nu e rudă cu mine, nu e frate cu mine, nici cu mama, nici cu tata, nu e verișor. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD, se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă. O să vedem”, a spus Dragnea, la insistențele jurnaliștilor.

Referitor la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, care a fost amânată în Senat, Dragnea a susținut că parlamentarii PSD aveau treabă în teritoriu, iar președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu se află în țară.

Liderul PSD a adăugat că există timp suficient săptămâna viitoare pentru dezbaterea și votarea moțiunii.”Majoritatea senatorilor PSD erau plecați, aveau treabă în teritoriu, iar d-ul Călin Popescu Tăriceanu nu era țară. Săptămâna viitoare este timp suficient pentru a dezbate și vota moțiunea. (Senatorii PSD-n.red) Vor vota așa cum le dictează conștiința lor de pesediști”, a mai afirmat Dragnea, întrebat în legătură cu amânarea moțiunii”, a mai afirmat Dragnea.

Senatul a amânat miercuri, din nou, dezbaterea și votarea moțiunii simple a Opoziției împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, în condițiile în care parlamentarii PSD și ALDE au absentat masiv. Amânarea moțiunii depuse de PNL și USR vine pe fondul tensiunilor dintre Dragnea și ministrul justiției, Tudorel Toader, pe tema ordonanțelor de urgență de modificare a codurilor penale. Dragnea a susținut că Toader a „păcălit„ PSD-ul spunând că acestea vor fi adoptate de Guvern, ceea ce nu s-a întâmplat.

De altfel, întrebat miercuri ce se va întâmpla în acest context și dacă Parlamentul va adopta legile de modificare a codurilor penale, Dragnea a spus: ”Da, Parlamentul trebuie să lucreze, a luat o pauză fiind păcălit de guvern. Acum o să își reintre în atribuții”.

Deranjat de insistențele ziariștilor, Dragnea a spus: ”Haideți, dacă vreți să vorbim despre roșii.. Dacă nu, rămâneți cu Toader al vostru”. Liderul PSD se află, împreună cu ministrul Agriculturii Petre Daea, în județul Giurgiu, localitatea Colibași, locul de unde a pornit ”Programul de Tomate”.