Creșterea economică se vede și în buzunarul românilor, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern, subliniind că, potrivit datelor oficiale, câştigul salarial mediu nominal net era, în luna februarie, mai mare cu 17,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Viorica DancilaFoto: gov.ro

”Anul trecut am adăugat la PIB 87,5 mld lei, față 52, 5 mld în anul 2016. Creșterea reală la PIB se menține la 4, 1 la sută. Această revizuire pozitivă a îmbunătățit și estimările privind investițiile totale. Investițiile din economie au atins o valoare peste 200 mld de lei față 175 mld lei în 2017”, a declarat Dăncilă înainte de începerea ședinței de Guvern, citând Institutul Național de Statistică.

”Creşterea economică se vede şi în buzunarul românilor. În luna februarie a acestui an, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 17,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 2.933 de lei. Datele dovedesc eficienţa măsurilor luate de Guvernul PSD - ALDE pentru creşterea veniturilor populaţiei şi stimularea mediului de afaceri.Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun şi trebuie să continuăm punerea în aplicare a programului de guvernare", a mai spus premierul.