Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri adoptarea unui act normativ pentru declanșarea procedurii de expropiere a imobilelor aflate pe raza localităților Bîrza, Piatra Olt, Slătioara și Valea Mare, din județul Olt, pentru al doilea tronson al Drumului expres Craiova-Pitești.

Drum Expres Craiova Pitesti DX12Foto: Hotnews

”Astfel, printr-o hotărâre de guvern, adoptăm declanşarea procedurilor de expropriere pentru cel de-al II-lea tronson al drumului expres Craiova - Piteşti, după ce, săptămâna trecută, am făcut acelaşi lucru cu tronsonul I al acestui drum expres”, a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern, subliniind că este vorba despre sumele necesare exproprierilor.

”Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, aflate pe coridorul de expropriere, situat pe amplasamentul lucrării de

utilitate publică de interes național "Drum Expres Craiova – Pitești și legăturile la drumurile existente", Tronsonul 2, prevăzut la art. 1, situate pe raza localităţilor Bîrza, Piatra Olt, Slătioara și Valea Mare dinjudețul Olt, sunt în cuantum total de 667,5 mii lei și vor fi alocate de la Bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor”, arată Hotărârea de Guvern.

Tronsonul 2 cu o lungime de 39,85 km (km 17+700 - km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează:

- Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200)

- Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Citește și: Drumul Expres Craiova - Pitești: Au fost semnate contractele pentru construcția a 57 de km pentru circa 385 de milioane de euro. Pe unde va trece viitoarea șosea