Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a venit marți la minister unde vor avea loc interviurile pentru șefia Parchetului General. El a evitat să comenteze șansele lui Augustin Lazăr de a obține un nou mandat în fruntea instituției, dar a precizat că un răspuns va fi dat astăzi înainte sau după moțiunea simplă împotriva sa.

Tudorel Toader Foto: Facebook

”În cursul zilei de astăzi, înainte sau după moțiune vom da un răspuns”, a spus Toader. Întrebat, de asemenea, dacă scandalul legat de activitatea lui Lazăr înainte de 1989 va afecta candidatura acestuai, Toader a răspuns: ”Interviul și deliberarea au loc în sala de consiliu a ministerului”.

El a evitat să comenteze și ipoteaza revocării sale din funcția de ministru al Justiției sau pe cea a demisiei. Ministrul nu a dat detalii nici în ceea ce privește ordonanțele de urgență pe justiție. La insistențele jurnalișitlor, el a spus că decizia aparține premierului: ”La începutul fiecărei ședințe de guvern, d-na premier face rezumatul și subliniază principalele proiecte (de pe ordinea de zi- n.red)”.

Senatul dezbate astăzi, începând cu ora 14.00, moțiunea împotriva ministrului Justiției.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general susțin astăzi interviul cu Tudorel Toader. Actualul procuror general, Augustin Lazăr, pe care ministrul Justiției a încercat fără succes să îl revoce, candidează pentru un al doilea mandat, în plin scandal generat de acuzațiile potrivit cărora ar fi refuzat de două ori să elibereze un disident, în perioada comunistă. Ceilalți trei candidați sunt procurorii Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.