Un deţinut condamnat la 15 ani pentru omor, care a evadat marţi de la Penitenciarul Găeşti, a fost găsit după câteva ore în parcarea unui restaurant din localitate, în urma unei acţiuni comune a angajaţilor penitenciarului şi a poliţiştilor, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii de detenţie, Ionela Claudia Ispas, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că administraţia Penitenciarului Găeşti a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi a sesizat Parchetul în legătură cu fapta săvârşită de deţinut.

De asemenea, faţă de bărbat se va declanşa procedura disciplinară şi în funcţie de rezultatele acesteia se vor dispune măsurile legale.

Un deţinut în vârstă de 35 de ani, condamnat definitiv la 15 de ani închisoare pentru omor, a părăsit marţi un punct de lucru exterior din Găeşti, clasificat în regim deschis, unde lucra fără supraveghere.

Pentru depistarea şi capturarea lui au fost luate mai multe măsuri, precum blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii de detenţie, precum şi cooperarea cu poliţiştii, jandarmii şi Poliţia de Frontieră, se precizează într-un comunicat al Penitenciarului Găeşti.

Poliţiştii au constituit filtre în mai multe localităţi, iar la activităţile de căutare au fost folosiţi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, precum şi un câine de urmă.

Totodată, conducerea penitenciarului a dispus verificări interne privind circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.