Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, aflat în închisoare din 2016, va avea de executat, în total, șapte ani și patru luni de închisoare, după ce magistrații Curții de Apel Constanța au decis să contopească cele două pedepse definitive, de câte cinci ani de închisoare. El a executat deja trei ani din condamnare.

Nicusor Constantinescu (arhiva)Foto: AGERPRES

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis, marți, cererea formulată de Nicușor Constantinescu, de contopire a celor două condamnări definitive primite, constatând că infracțiunile pentru care a fost condamnat, prima oară în 2015, iar a doua oară în 2019, sunt concurente, scrie Mediafax. Decizia nu este definitivă.

Astfel, după contopirea condamnărilor, instanța a aplicat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care se adaugă un spor de doi ani și patru luni închisoare. "Aplică petentului condamnat Constantinescu Nicușor Daniel pedeapsa principală rezultantă de 7 ani și 4 luni închisoare. Pedeapsa principală rezultantă se execută în regim de detenție”, se arată în decizia Curții de Apel Constanța.

De asemenea, judecătorii au dispus deducerea din pedeapsa principală, de 7 ani și 4 luni închisoare, a perioadei executate până în prezent, de aproximativ trei ani de închisoare.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.