”Nu îmi fac iluzii: un parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă”, spune liderul Plus, Dacian Cioloș, după ce Curtea Constituțională a dat undă verde inițiativei USR „Fără penali în funcții publice”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cioloș spune că validarea de către CCR a inițiativei de modificare a Constituției astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa o funcție publică este o veste excelentă, acum fiind rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea legii fundamentale.

”Deși ar fi o ocazie pentru parlamentari să își demonstreze buna-credință, nu îmi fac iluzii: un parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă. Sau, mai laș, o va amâna pe termen nedeterminat. Acum e nevoie să ne mobilizăm și să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea își dorește se și poate pune în practică. Este un pas în plus pentru a curăța România de hoție și pentru a le face loc oamenilor cinstiți și competenți. Inițiativa cetățenească își va continua cursul. Epoca „penalilor“ din politică se apropie de sfârșit”, mai spune liderul Plus.