Ordonanța de Urgență 14/2017, care a abrogat controversata OUG 13 de modificare a Codurilor penale, prin care erau dezincriminate mai multe infracțiuni, este constituțională, a decis marți Curtea Constituțională, potrivit Digi 24. Dacă OUG 14 ar fi fost declarată neconstituțională, ar fi intrat în vigoare controversata Ordonanță 13, care, între altele, dezincrimina abuzul în serviciu și care a scos sute de mii de oameni în stradă.

HotNews.roFoto: Hotnews

CCR a respins toate cele 17 excepții de neconstituționalitate privind OUG 14/2017. Prima sesizare asupra acestei ordonanțe a fost făcută în 8 martie 2017, iar cea mai recentă, în luna ianuarie a acestui an.

Curtea Constituțională a respins marți toate cele 17 excepții de neconstituționalitate asupra OUG 14.

OUG 14, prin care a fost abrogată Ordonanţa de Urgenţă 13 de modificare a codurilor penale, a fost adoptată în 5 februarie 2017 de către Guvernul Grindeanu, la șase zile de la celebra OUG 13, care a scos în stradă sute de mii de oameni.

La sfârșitul lunii februarie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea OUG 14. De atunci, au fost depuse 17 excepții de neconstituționalitate în mai multe dosare penale.