Fostul europarlamentar PDL Petru Luhan, în prezent membru PNL, a fost trimis în judecată marți de către procurorii DNA, pentru deconturi de peste 50.000 de euro pe care le-a făcut la Parlamentul European (PE), în baza unor documente false. El este acuzat că în perioada 2010-2012 a depus în PE aproape 40 de facturi și chitanțe falsificate pentru plata unor cheltuieli de transport.

HotNews.roFoto: Hotnews

Luhan a fost trimis în judecată pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 17 martie 2010 - 6 martie 2012, Petru Luhan, europarlamentar PDL, a depus la Parlamentul European 37 de documente false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

Luhan a atașat mai multe documente justificative, adică facturi fiscale, chitanțe și bonuri de combustibil false, prin care și-a supraevaluat costurile unor bilete de avion și a menționat deplasări cu autoturismul între localitatea sa de domiciliu și Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau făcute cu avionul.

În urma acestor deconturi, Luhan a obținut de la Parlamentul European 50.368 euro, spun procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.