Robert Cazanciuc a declarat, marți, că senatorii PSD vor vota la libera alegere, potrivit propriei conștiințe, la moțiunea simplă adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, transmite Mediafax. Votul urmează si fie dat în plenul de miercuri al Senatului.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Potrivit conştiinţei fiecăruia. Fiecare va vota potrivit conştiinţei sale”, a afirmat senatorul PSD Robert Cazanciuc, marți la Parlament, întrebat cum vor vota senatorii social-democrați la moțiunea pe justiție.

Acesta a mai spus că mai mulți colegi și-au exprimat nemulțumirile față de Tudorel Toader.

„Au fost exprimate public, nu e nimic necunoscut. Sunt mai mulţi colegi care şi-au exprimat nemulţumiri pe mai multe teme. Eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiției, faţa că s-au modificate prin OUG soluţii adoptate în Parlament, faptul că nu a dorit să vină nici la Comisia juridică, nici la Comisia specială să dezbată anumite soluţii. Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor”, a adăugat Cazanciuc.

Senatorul PSD a precizat că o ordonanță de urgență care să modifice Codurile penale trebuie să fie emisă rapid.

„Atâta timp cât o procedură parlamentară blochează transpunerea în legislaţie a implementării unor decizii ale CCR sau Directive europene cu siguranţă, da! Blocajul a fost plecat din parlament, de la faptul că ceea ce a decis Parlamentul a fost contestat din punctul nostru de vedere nejustitificat de mai multe ori la Curtea Constituţională, până şi pe teyte care trecuseră de filtrul Curţii Constituţionale. A fost o decizie politică la un moment dat de adopta această soluţie a unor ordonanţe de urgenţă pe textele considerate de Curte ca fiind constituţionale. Eu nu am văzut în dezbatere publică vreun text care să facă altceva. Nu ştiu ce a făcut ministrul Justitţiei, nu a consultat Comisia juridică, nu a consultat Comisia specială. Dar atâta timp cât noi rămânem în această matcă a deciziilor constituţionale nu văd o problemă în a emite ordonanţe de urgenţă pentru a transpune mai repede deciyiile Curţii sau Directiva privind prezumţia de nevinovăţie”, a conchis Cazanciuc.

Senatorii vor dezbate și vota, miercuri, moțiunea simplă adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce demersul a fost amânat în plenul de luni al Senatului.