Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, îi atacă dur pe liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, și pe reprezentanții PNL, susținând că aceștia pun presiune asupra procurorilor și judecătorilor din România. Același mesaj transmite și Rovana Plumb, cea care deschide lista PSD la europarlamentare. Ea susține că "justiția trebuie să rămână independentă".

Dan NicaFoto: Agerpres

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, îl acuză pe Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European, că "transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor și judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României".

Dan Nica clamează "presiuni nepermise din exterior asupra sistemului judiciar și susține că există o complicitate electorală între PNL și PPE, care are ca rezultat denigrarea României".

"PNL trebuie să spună public dacă susține sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din România. Nu am văzut astfel de poziții din partea PPE în legătură cu protocoalele secrete dintre magistrați și serviciile de informații, prin care au fost încălcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred că nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului, pe care a fost clădită Uniunea Europeană”, a declarat Dan Nica.

Un mesaj aproape identic transmite Rovana Plumb, cea care deschide lista PSD la europarlamentare.

"Nu este posibil ca Partidul Popular European să iasă în spațiul public și să spună magistraților din România cum să-și facă treaba și ce soluții să dea într-un caz sau altul. Ba mai mult, să și amenințe cu discutarea situației statului de drept în România”, a transmis Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă.

Ea mai susține că este "o situație fără precedent, prin care popularii europeni, alături de PNL, demonstrează încă o dată că, în timp ce Guvernul PSD face eforturi pentru a construi o România puternică, ei luptă pentru a distruge acest obiectiv".