Grupul PPE din Parlamentul European cere discutarea situației statului de drept în România și adoptarea unei noi rezoluții despre derapajele guvernării Dăncilă, anunță europarlamentarul Cristian Preda.

Parlamentul EuropeanFoto: Hotnews

"Date fiind evoluțiile recente, grupul PPE cere discutarea situației statului de drept în România și adoptarea unei noi rezoluții despre derapajele guvernării Dăncilă. Am solicitat acest lucru săptămâna trecută la Bruxelles, în ședința facțiunii parlamentare la care sunt afiliat din 2009 încoace", anunță Cristian Preda.

Potrivit acestuia, dezbaterea și votul vor fi în ultima sesiune din actuala legislatură, care va avea loc la Strasbourg între 15 și 18 aprilie.

Parlamentul European a mai adoptat în 13 noiembrie 2018 o rezoluţie privind situaţia statului de drept în România, îndemnând Parlamentul şi Guvernul de la București să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar.