Ziua etniei romilor din țara noastră, marcată astăzi, odată cu Ziua Internaţională a Romilor, este un bun prilej pentru a condamna ferm, o dată în plus, manifestările rasiste şi de marginalizare a cetățenilor care aparțin acestei etnii, spune președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

"De Ziua etniei romilor transmit salutul meu membrilor comunității roma din țara noastră. Reînnoiesc cu acest prilej angajamentul meu în favoarea valorificării diversității noastre culturale, ca şi hotărârea mea, în calitate de președinte, de a veghea la protejarea drepturilor cetățenilor aparținând tuturor minorităților etnice. Ziua etniei romilor din țara noastră, care se marchează odată cu Ziua Internaţională a Romilor, este un bun prilej pentru a condamna ferm, o dată în plus, manifestările rasiste şi de marginalizare a cetățenilor care aparțin acestei etnii”, afirmă Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială.

Șeful statului mai spune că își dorește ca prin implicarea societățiile civile și prin efortul majorității și al minorităților etnice societatea să fie tolerantă.

Iohannis crede că ziua de 8 aprilie, consacrată prin lege, va fi cu adevărat una de sărbătoare atunci când emanciparea economică, socială şi culturală a romilor va da roadele așteptate.

"Îmi doresc ca prin angajamentul autorităților şi al societății civile, prin efortul majorității şi al minorităților etnice deopotrivă, să construim societatea dezvoltată, educată, tolerantă şi incluzivă pe care ne-o dorim pentru copiii noștri”, adaugă președintele.