Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată. Lazăr: Îmi cer scuze pentru durata excesivă a duratei anchetei - aproape 30 de ani

de MH     HotNews.ro
Luni, 8 aprilie 2019, 9:14 Actualitate | Esenţial


Augustin Lazăr
Foto: Digi24
Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat astăzi că Secția Parchetelor Militare a înaintat instanței rechizitoriul în dosarul Revoluției, care a fost închis de mai multe ori și redeschis ultima dată în 2016, la presiunea CEDO. "Prezint public scuzele Ministerului Public pentru durata excesivă a duratei anchetei penale - aproape 30 de ani", a afirmat Lazăr. În acest dosar, în decembrie 2018 au fost inculpați pentru infracțiuni contra umanității Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus și Emil (Cico) Dumitrescu.

Procurorul general a spus că dosarul Revoluției cuprinde peste 3.000 de volume, iar pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate, în principal, probele obţinute după 13 iunie 2016, dată la care dosarul a fost redeschis.

Lazăr a prezentat scuze pentru durata excesivă a anchetei penale în acest dosar și a spus că soluția emisă este "o dovadă de respect pentru memoria eroilor din 1989".

Principalele declarații ale procurorului general:
 • Astăzi Secția Parchetelor Militare a înaintat instanței rechizitoriul în dosarul Revoluției.

 • Este realizat astfel unul din cele mai importante obiective pe care ni le-am asumat.
 • E un moment deosebit pentru justiția militară și pentru justiția română în general.

 • Astăzi, juriștii incheie această provocare, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele din decembrie 89 nu e una instituțională, ci este una individuală.

 • Rechizitoriul are peste 3.000 de volume.

 • Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probele după 13 iunie 2016, dată la care s-a confirmat redeschiderea acestui dosar istoric.
 • Echipa de procurori militari a avut capacitatea de a supravițui, în pofida perioadei dificile prin care trecem.

 • Administrarea unui probatoriu în mai puțin 3 ani a fost posibilă datorită colaborării cu mai multe instituții, cărora le mulțumim - Ministerul Apărării, pentru identificarea și punerea la dispoziție a mai multor documente de arhivă, Senatul României, pentru stenograme, CNSAS, pentru punerea la dispoziție a informațiilor necesare, SRI, pentru identificarea, declasificarea și punerea la dispoziție a multor documente militare de arhivă și MAI și STS pentru sprijinul logistic.

 • Prezint public scuzele Ministerului Public pentru durata excesivă a duratei anchetei penale - aproape 30 de ani.

 • Soluția emisă e o dovadă de respect pentru memoria eroilor din 1989 și în egală măsură educativă pentru generațiile viitoare.
În 21 decembrie 2018, procurorii Secţiei militare din Parchetul Generel anunțau că Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus și Emil (Cico) Dumitrescu au fost inculpați în dosarul Revoluției, sub acuzația de infracțiuni contra umanității.
  Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.
   Probatoriul administrat, arată Parchetul, a relevat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne - Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român. Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.
    În acest context, în intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe.
     Psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989, 862 de decese, 2.150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00), arată procurorii.
      Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat.
       Probatoriul administrat relevă că Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă, contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului, și ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor, spun procurorii.
        Totodată, Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane. La 23.12.1989 a emis ordinul diversionist de schimbare a cocardelor tricolore ale elicopterelor aparţinând Regimentului 61 Boteni, fapt ce ar fi dus la deschiderea focului fratricid, implicit la rănirea unor persoane. A emis şi alte ordine militare, conduite care în afara rezultatelor concrete enunţate ar fi contribuit la agravarea psihozei teroriste.
         De asemenea, Emil (Cico) Dumitrescu, prin apariţiile sale televizate din 22 decembrie 1989 precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul 22 - 30 decembrie 1989.


         Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

         11029 vizualizari

         • -33 (49 voturi)    
          acuzatia este ca a refuzat, nu ca ar fi refuzat (Luni, 8 aprilie 2019, 9:36)

          cucuveaua mov [utilizator]

          dar stim, nu avea ce sa faca, asa erau vremurile.
          cum nici in 2016 nu avea ce sa faca si a semnat protocoale secrete cu noii tovarasi
          • +21 (33 voturi)    
           Normal .. (Luni, 8 aprilie 2019, 10:18)

           Alius [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

           . ca a semnat cu noii tovarasi, cei vechi fiind la voi, borfasii.
           • -18 (28 voturi)    
            Lazar e idolul meu (Luni, 8 aprilie 2019, 11:53)

            cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Alius

            A facut misto de toata lumea.
            Iar coincidenta ca dosarul sa fie finalizat cand este asteptat cu explicatii privind functia detinuta este nemaipomenita
          • +28 (36 voturi)    
           Da, Protocoale care au fost (Luni, 8 aprilie 2019, 11:11)

           Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

           inventate si aplicate de Tariceanu pe vremea cand era Prim Ministru, in calitate de ,,cel mai mare si mai scarbosTovaras".
           • -12 (18 voturi)    
            mai degraba au fost inventate de Basescu (Luni, 8 aprilie 2019, 11:59)

            cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

            si puse in aplicare in urma unor decizii CSAT.
            desigur, Tariceanu era prim ministru si are partea lui de vina desi "nu avea ce sa faca", asa erau vremurile. macar nu si-a pus semnatura pe niciun protocol
            • +5 (7 voturi)    
             Tariceanu era (Luni, 8 aprilie 2019, 14:02)

             Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

             Prim Ministrul Romaniei !. Cum nu avea ce sa faca ?
             Dar nici n-a zis nimic atunci. S-a apuca sa zica doar atunci cand ,,Protocoalele" l-au ,,deranjat personal".
             Augustin Lazar (la 30 de ani) era ,,Prim Ministrul" Puscariei Aiud ?
             In Statul Comunist a lui Ceausescu, la 30 de ani, erai un ,,nimeni".
             Doar Nicu Ceusescu era ,,cineva" la varsta de 30 de ani in Romania lui Ceausescu.
          • +4 (6 voturi)    
           recunoaste ! (Luni, 8 aprilie 2019, 13:29)

           Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

           Mai bine recunoaste ca ai crezut in reconciliere ! Dar ultimele evenimente ti-au intors toate teoriile ! Cu ciuma-rosie nu se poate face compromisuri ! Dixit !
           • 0 (4 voturi)    
            cu (Luni, 8 aprilie 2019, 15:57)

            savatuf [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

            cine... cu taica lazar singurul cu legitimatie in gruparea ciuma rosie. Ce ti-e si cu viata asta ..ce rahat are iohanis in poala si nu stie cum sa-l gestioneze. Dragilor puteti da minusuri si sa-l spalati pe lazar din toti rarunchii , din pacate.. actele vorbesc....si uite asa toata opozitia sustine ciuma rosie.. nu-i asa ca viata bate filmu...
            Bai fraierucilor tineti-o tot asa ca voturile zboara ...lumea nu e proasta.
         • -21 (37 voturi)    
          A.L. TREBUIE sa fie (Luni, 8 aprilie 2019, 9:54)

          UpNext [utilizator]

          scos nevinovat, indiferent de ce a facut, daca a facut etc. Ordinul se executa, nu se discuta!
         • -17 (31 voturi)    
          la vermuri noi (Luni, 8 aprilie 2019, 10:59)

          vodatepes [utilizator]

          La vremuri noi tot noi. In rest e democratie
         • -33 (53 voturi)    
          frumos (Luni, 8 aprilie 2019, 11:04)

          cucuveauamov [utilizator]

          un fost calau comunist trimite dosarul revolutiei anticomuniste in instanta ... nu va place in Romania?
          • +42 (48 voturi)    
           Comment sters de user (Luni, 8 aprilie 2019, 11:13)

           qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui cucuveauamov

           • -13 (21 voturi)    
            PSD-ul si-a schimbat conducerea odata cu Dragnea (Luni, 8 aprilie 2019, 11:44)

            Lok [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

            Semnul maxim a fost atunci cand a fost acuzat Iliescu. Sau momentul in care i-au disparut toate protectiile. A fost momentul preluarii puterii de la fostii comunisti catre.... Dragnea?
           • -5 (9 voturi)    
            Nu schimba vorba stimabile, e vorba de (Luni, 8 aprilie 2019, 14:04)

            xrogo [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

            Lazar, ala care a fost presedinte de comisie la Aiud si care , ca sa mai atenueze scandalul in ceea ce priveste augusta sa persoana, a scos din palarie acest dosar de rasunet!
            Si apropo, pentru sustinatorii sistemului, de cate ori a fost Kovesi procuror general al Romaniei si cum a stat dansa cu fundul pe dosarul revolutiei, despre asta nu amintiti chiar nimic, liniste totala?
            • +2 (2 voturi)    
             Stii ce ... (Luni, 8 aprilie 2019, 17:03)

             Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

             .. inseamna calau? De curiozitate.
             • 0 (0 voturi)    
              Cine a vorbit aici despre (Marţi, 9 aprilie 2019, 18:38)

              xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Alius

              calau?
          • +30 (40 voturi)    
           Tu nu intelegi mai baiatule ca nu a (Luni, 8 aprilie 2019, 11:25)

           bancher [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

           fost calau comunist??? Tu chiar ai luat de buna ineptiile debitate de raspopitul de la Antena 3? Nu intelegi ca era vorba de alt procuror, care tot Lazar se chema??
           In al doilea rand, daca te referi la condamnatul Ioan Muntean, acesta a fost un recidivist, intai condamnat pt ucidere din culpla, neglijenta in serviciu si abuz in serviciu (da, abuzul in serviciu era incriminat chiar si de codul penal comunist). Dupa ce a fost conmanat la 7 ani si 4 luni inchisoare, acest Ioan Muntean a incercat sa treaca frontiera fraudulos in zona Caras-Severin. Nestiind sa inoate, s-a intors, dar a fost oprit si legitimat intr-o statie de autobuz de un granicer. Acestuia i s-a parut ca Ioan Muntean e suspect, si l-a dus la sectie...doar ca pe drum, Ioan Muntean l-a atacat, l-a lovit, i-a luat arma automata si un incarcator cu cartuse si i-a zis ca, daca il urmareste il va impusca. Apoi Ioan Muntean a fugit de la locul talhariei.
           Doar ca soldatul a dat alarma, s-aufacut patrule si l-au prins pe Ioan Muntean in catvea ore.
           Procurorul Augustin Lazar l-a acuzat de talharie si trecerea frauduloasa a frontierei, motiv ptr care judecatorul i-a dat 2 ani si jumatate de puscarie.
           A facut doar 6 luni, ptr ca a venit revolutia si a scapat...
           Dupa revolutie Ioan Muntean a tacut malc, dar de anul trecut e victima a comunismului ptr ca trecuse granita fraudulos in Iugoslavia.
           Ce vroiai sa ii faca Augustin Lazar? Atacse un granicer, ii luase arma, si tu vroiai sa il faca scapat? Nu se poate asa ceva nicaieri in lume, in SUA te impusca daca ataci un granicer...eu zic ca a luat foarte putin, 2 ani si jumatate, ptr talharie si atacul unui granicer.
           • -11 (27 voturi)    
            Lol (Luni, 8 aprilie 2019, 12:48)

            HP [utilizator] i-a raspuns lui bancher

            lasa bre vrajeala

            A fost sau nu Augustin Lazar seful comisiei respective ?

            A fost.

            Hai, jet.
            • -1 (1 vot)    
             Comment sters de user (Luni, 8 aprilie 2019, 16:53)

             Reticentul [anonim] i-a raspuns lui HP

            • +4 (6 voturi)    
             si tu nu intelegi ca Ioan Muntean (Luni, 8 aprilie 2019, 17:13)

             bancher [utilizator] i-a raspuns lui HP

             era un talhar care atacase un granicer, ii luase pistolul mitraliera si un incarcator cu 30 cartuse, apoi fugise cu ele??
             Ce vroiai sa ii faca Lazar, sa il lase in continuare sa bata militari pe drum, pentru simplul fapt ca esuase in tentativa de trecere frauduloasa a frontierei? Dimpotriva, Ioan Muntean a avut mare noroc ca nu au tras in el, atunci cand l-au prins ptr a doua oara.
             Augustin Lazar si-a facut datoria de procuror si l-a dus in fata judecatorului...Ioan Muntean nu a insinuat niciodata ca l-ar fi batut Lazar sau altcineva.
             asta cu victima comunismului abia anul trecut i-a trecut prin cap lui Ioan Muntean..
             • +1 (1 vot)    
              lol (Marţi, 9 aprilie 2019, 16:50)

              HP [utilizator] i-a raspuns lui bancher

              Cine a zis ceva de Muntean ?

              Eu vorbesc de Filip si de toti cei care au avut de patimit din cauza ca prea zelosul Augustin nu a fost de ecord cu eliberarea, desi indeplineau conditiile.
            • +4 (6 voturi)    
             A fost sau n-a fost Iliescu prim secretar? (Luni, 8 aprilie 2019, 17:45)

             Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui HP

             A fost sau nu seful Securitatii pe judet subordonat prim-secretarului pcr? Nu stii? A fost!
             Cu exceptia sefului al mare Securitatea executa ordinele Partidului (mai concret, seful pe judet al secu' zicea sa traiti lu' sefu pe judet al pcr) - cand n-a mai facut-o pentru ca pingelica o luase razna rau de tot, a cazut cizmaru si s-a ridicat iliescu - si cu el, voi toti, hiene flamande ce abia asteptati sa prindeti si voi un os!
             Asa ca vezi tu cine erau tortionarii si cine le dadea ordine?
             Au umor (ma rog, unul foarte negru) tocmai ei emanatii din pcr sa se planga de securisti.
           • +13 (19 voturi)    
            Frumos grait (Luni, 8 aprilie 2019, 12:54)

            ac [utilizator] i-a raspuns lui bancher

            Dar de ce sa-ti racesti gura pentru un antenist? Ei tot timpu stie mai bine ca a vazut decit la televizor.
         • -24 (38 voturi)    
          servitor in toate regimurile... (Luni, 8 aprilie 2019, 11:18)

          demaGOGU [utilizator]

          ...dupa procesul anticomunismului (vezi cazul dizidentului Iulius Filip) Lazar e gata sa lanseze si procesul comunismului

          la vremuri noi...tot noi?
          • +24 (30 voturi)    
           DA, tot voi... (Luni, 8 aprilie 2019, 11:28)

           Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

           voi care ati UCIS in 1989, ati jefuit si ati distrus România si o vindeti pe bucati. VOI TICALOSII din Ciuma Rosie, ca tine, un jeg de om care stie doar sa manance kkt.
          • +17 (25 voturi)    
           nu pot fi decat multumit de Lazar (Luni, 8 aprilie 2019, 11:50)

           stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

           In locul inocentilor care nu fac nimic, prefer un fost comunist (ca Basescu) care a condamnat comunismul, si un fost calau (Lazar) care executa criminalii de la Revolutie, dar mai ales un fost procuror comunist (Monica Macovei) care a bagat tara asta in UE si se asigura ca ramane acolo.

           Numai asa puteti muri de ciuda voi, ciumetii rosii.
           • -2 (4 voturi)    
            Comment sters de user (Luni, 8 aprilie 2019, 16:55)

            Reticentul [anonim] i-a raspuns lui stefan2008

           • 0 (0 voturi)    
            Augustin Lazar nu (Luni, 8 aprilie 2019, 22:45)

            Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

            fost ,,calau" . Nu te mai juca cu cuvinte d-astea !
            ,,Calaul" este Anchetatorul unei ,,fapte de dizident".
            Povestea cu ,,Pusca si Ioan Muntean" nu e fapta de dizident. Ioan Muntean pentru asta trebuia sa traga in Ceausescu cu ea si nu sa fuga cu pusca s-o vanda.
          • +10 (20 voturi)    
           Augustin Lazar n-a participat (Luni, 8 aprilie 2019, 12:09)

           Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

           la procesul anti-comunistului Iuliu Filip.
           Augustin Lazar a semant pe Fisa de Detinut al lui Iuliu Filip impreuna cu celelalte 5 semnaturi ale Angajatilor Penitenciarului Aiud ceea ce acestia solicitau :

           ,,Fata de cel de mai sus, in unanimitate, comisia considera ca detinutul Filip Iuliu nu poate fi liberat conditionat, se amana 1 an, respectiv dupa 08. 07. 1986 pentru ca a fost pedepsit disciplinar, iar timpul executat nu prezinta garantia reeducarii."
           Augustin Lazar nu avea nici o Proba / Argument Legal contra Constatarilor Oficiale cele mai importante ale Angajatilor Penitenciarului Aiud:
           1) ,,Injurii la adresa organelor de partid si de stat ",
           2) ,,Nerespectarea regulilor de ordine interioara",
           3) ,,Atitudine necuviincioasa fata de cadre"
           Augustin Lazar nu a ,,servit" Regimul.
           Ca asa si profesorii au ,,servit" Regimul, si agricultorii si inginerii s.a.m.d.
           Oricine incasa un salariu de la ,,Statul lui Ceausescu" insemna ca ,,serveste Regimul" intr-un fel sau altul.
           Augustin Lazar s-a mentinut in Rangul de Procuror pentru a putea sa poata participa la Activitatile Justitie din Romania lui Ceausescu, si sa nu lase la mana Comunistilor Continuarea Politicii de Aservire a Justitiei fata de acestia.
           ,,Aservirea Justitie" ar fi putut sa ia forme mult mai grave decat amaratul de Proces al Dizidentului Iuliu Filip.
           Iuliu Filip a luat initial 8 ani de Inchisoare, care sunt
           ,,floare la ureche" fata de ce au patit alti Dizidenti, mult mai
           importanti decat Iuliu Filip.
           • -8 (10 voturi)    
            Deci dizidentul vinovat, tortionarul e erou! (Luni, 8 aprilie 2019, 13:52)

            newlook [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

            Deci dizidentul vinovat, tortionarul e erou!

            D'asta, azi, tortionarul comunist e numai bun de Procuror general, este? Alti procurori capabili nu are Romanika, la Kovesi si L0azar s-a terminat resursa, asa-i?

            ======================

            D-aia n-aveti nicio credibilitate: la voi albu'i negru si negru'i alb.
            Iliescu e mai anticomunist ca voi!
            • +2 (2 voturi)    
             tu nu ai inteles ca dizidentul (Luni, 8 aprilie 2019, 17:17)

             bancher [utilizator] i-a raspuns lui newlook

             Ioan Muntean era un recidivist care a incercat sa treaca fradudulos frontiera?/ Nu i-a iesit, a atacat un militar in termen si i-a luat arma.
             F bine i-a facut Lazar ca l-a trimis in fata judecatorului...la americani lua muult mai mult, nu doi ani si jumatate ca la noi.
           • -4 (6 voturi)    
            Si pentru ca meritele procuroruli comunist (Luni, 8 aprilie 2019, 14:07)

            xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

            sa fie remunerate corespunzator tovarasul Lazar va avea o pensie extra de 15-17.000 de lei iar victima sigur nu depaseste 1000 de lei!
            • +3 (3 voturi)    
             Iuliu Filip nu e (Luni, 8 aprilie 2019, 18:54)

             Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

             victima lui Augustin Lazar.

             Iuliu Filip in privinta Eliberarii Conditionate este victima Consemnarilor Legale:

             1) ,,Injurii la adresa organelor de partid si de stat ",
             2) ,,Nerespectarea regulilor de ordine interioara",
             3) ,,Atitudine necuviincioasa fata de cadre"

             Ca sa ,,dai peste cap" aceste Consemnari Legale trebuia o Inspectie a Ministerului de Interne de la Bucuresti si care nu se facea cu ,,pustiul" procuror Augustin Lazar de 30 de ani.
             Prima intrebare a Inspectorilor Comunisti a Ministerului de Interne de la Bucuresti daca ar fi ajuns in Inspectie la Penitenciarul Aiud: Cum ? Iuliu Filip mai traieste ?!
         • +14 (18 voturi)    
          Asteptam sa il vedem pe (Luni, 8 aprilie 2019, 11:28)

          ABBV [utilizator]

          Tov. Ilici cu catuse ultimele zile sa i fie dupa gratii. Si pe tovarasilor lui colaboratori si prieteni de asemenea.
          Probabil din cauza asta a avut nevoie de operatie .....In PCR FSN->PSD cum au probleme cu justitia sunt bolnavi subit. Avem exemplu destul de recent tov. Dragneev.
          Printr-o minune poate va duce la disparitia partidului asta plin cu fosti securiti de oameni certati cu legea si respectiv ultima categorie nivel IQ cu calificativ nesatisfacator.
         • +13 (17 voturi)    
          Mai bine mai tarziu decat deloc (Luni, 8 aprilie 2019, 11:32)

          D.M.A.Gogu [utilizator]

          E trist ca ancheta a durat 30 de ani, dar chiar si atat de tarziu e bine sa fie clarificate lucrurile. Altfel se ramane la acuzatii vehiculate cu sau fara temei in presa si in mediul politic, care pot fi folosite la nevoie in scopuri politice.

          Cat priveste partea legata de presupusa implicare a lui AL in actiunile reprobabile legate de fostul dizident comunist, e alta poveste. Evident, daca fapta este dovedita, omul trebuie sa suporte consecintele de rigoare (legal si moral). Desi important si acesta, ramane, totusi, un alt subiect.

          In ambele cauze nu stiu cine si daca e vinovat, acest lucru trebuie sa il stabileasca instantele de judecata. Din pacate prea des condamnam oamenii ori ii declaram nevinovati, doar pentru ca ne convine si fara a astepta deciziile celor indreptatiti sa le ia.
         • -8 (14 voturi)    
          Gusti Tractor (Luni, 8 aprilie 2019, 11:35)

          NoFive [utilizator]

          Ar trebui ca cei care ocupa functii publice importante, la care fisa postului cere si aparitii si eventuale luari de cuvint, declaratii, sa treaca un examen scris si oral de retorica, exprimare si semantica. Cu cerinte minime dar precise, si care sa garanteze ca cel care a trecut examenul se poate exprima decent si inteligibil, clar si cu nuante, in cel putin limba materna.
          • +4 (4 voturi)    
           Cev, gen Irina Lohghin, nu-i asa? (Luni, 8 aprilie 2019, 13:42)

           Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui NoFive

           Voce clara, usor de inteles, dictie, mesaj simplu.

           De-aia a si fost aleasa la un moment dat senatoare.
           Nu conteaza CE spui?
         • +17 (19 voturi)    
          ii doresc viata lunga tovarasului Ilici (Luni, 8 aprilie 2019, 11:45)

          stefan2008 [utilizator]

          ...ca a sosit vremea lui, in sfarsit am trait sa o vad si pe asta!
          Daca va trai Ilici suficient sa faca inchisoare pentru tot ceea ce a facut tarii asteia ca sa ramana ultima din Europa, lui Augustin Lazar va trebui sa-i multumesc!

          Acum se intelege si mai clar de ce voiau javrele sa-l schimbe de urgenta!
          Bine macar ca avem un presedinte ardelean, adica suficient de lent in a executa manevrele ciumei rosii pentru a-i permite lui Augustin Lazar sa faca actiunea asta.
         • +13 (15 voturi)    
          bravo! (Luni, 8 aprilie 2019, 11:51)

          placutesuedeze [utilizator]

          era momentul să aflăm adevărul!
          criminalilor le doresc pușcărie îndelungată, și cred că ăsta va fi sfîrșitul grupului infracțional psd și al complicilor lor!
         • -3 (7 voturi)    
          si eu (Luni, 8 aprilie 2019, 12:03)

          martel55 [utilizator]

          care credeamc a ne anunta ca a facut lumina in dosarul 10 august....sau pentru ala trebuie sa mai asteptam 29 de ani?
         • -20 (26 voturi)    
          Restauratia statului securist e deplina. (Luni, 8 aprilie 2019, 12:06)

          gv [utilizator]

          Foarte interesant acest moment de restauratie deplina a statului securist in Romania. Lazar, tortionarul comunist si unealta sefa a securistilor, trimite in judecata niste revolutionari anticomunisti si antisecuristi. Pentru asta au murit atatia tineri in '89, impuscati de tovarasii securisti ai lui Lazar ?
          • +9 (13 voturi)    
           my god... (Luni, 8 aprilie 2019, 12:50)

           picard [utilizator] i-a raspuns lui gv

           in ce grota traiti, "mai draga"? ma uimiti pe zi ce trece de cat puteti sa nu ganditi...
          • 0 (0 voturi)    
           iesi afara tovarase, (Luni, 8 aprilie 2019, 17:18)

           bancher [utilizator] i-a raspuns lui gv

           si afara esti tot in securitate, si poti raspandi linistit zvonuri..sa vdem cine le si crede.
         • 0 (0 voturi)    
          Domnule LAZAR, (Luni, 8 aprilie 2019, 20:20)

          dincannes [utilizator]

          … scuzele pentru intirziere nu ma satisfac; vrem pedepse pentru cei ce au frinat acest dosar (de fapt au vrut sa-i faca scapati pe vinovati) !
          De exemplu, chiar doamna Kövesi.


         Abonare la comentarii cu RSS
         Întâlniri on-line | #deladistanță

         Top 10 articole cele mai ...         Hotnews
         Agenţii de ştiri

         Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

         Aici puteti modifica setarile de Cookie

         hosted by
         powered by
         developed by