Ministerul Sanatatii s-a autosesizat si a declansat o ancheta la Serviciul de Ambulanta, pentru a afla daca Salvarea a ajuns la timp pentru a ii acorda primul ajutor jurnalistului Max Banus, care a murit, aseara, in urma unui scop cardiac, anunta Antena 3. Soferul taxiului in care se afla Max Banus in momentul in care i s-a facut rau sustine ca Ambulanta ar fi sosit abia la 30 de minute dupa ce a fost chemata.

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta sustin, insa, ca in momentul in care s-a inregistrat apelul telefonic era disponibila o singura masina, care avea de parcurs o distanta de 12 kilometri, acesta fiind motivul pentru care a ajuns dupa 30 de minute.

Intre timp, a fost chemata o ambulanta a unei companii private, insa exista informatii ca angajatii acesteia ar fi refuzat sa colaboreze cu angajatii serviciului public de Ambulanta.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca, in cazul in care se va constata ca nu a existat colaborare intre angajatii firmei private si ai serviciului public, iar aceasta ar fi dus la decesul pacientului, cazul va intra in atentia Colegiului Medicilor.

Max Banus va fi inmormantat maine, la ora 12, la Cimitirul Evreiesc din capitala.