Circulația liniei de tramvai 41 va fi suspendată, în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant și terminalul Ghencea, pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul denivelat subteran Pod Grant, Podul hobanat peste Șoseaua Virtuții și la Stația de metrou „Parc Drumul Taberei”, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primăria Municipiului București a avizat în Comisia Tehnică de Circulație din dată de 04 aprilie 2019 următoarele lucrări: - Lucrări de reabilitare și consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant; - Podul hobanat peste Sos. Virtuții, în cadrul obiectivului Penetrație și racord Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești; - Stația de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei, în zona intersecției cu Str. Brașov în cadrul proiectului “Magistrala 5 - Drumul Taberei - Pantelimon. Tronson 1” Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendării circulației liniei de tramvai 41 în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant și terminalul Ghencea, pentru defășurarea lucrărilor la obiectivele de investiții, anunță Primăria Capitalei.

Tronsonul liniei 41 rămâne neafectat între Casa Presei și Podul Grant, prin asigurarea schimbării direcției traseului pe strada Turda. Pentru restul traseului - Pod Grant – terminalul Ghencea – se introduce linia naveta de autobuz 641. În ceea ce privește fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigura o capacitate maximă de peste 7.000 călători/h/sens.

Pe perioada de vară, traseul liniei 41 va fi acoperit de un număr de 35 tramvaie cu o capacitate de 6. 880 călători/h/sens. În zilele de sărbători, acest traseu este acoperit de un număr de 25 tramvaie cu o capacitate de 5.188 călători/h/sens.