O americancă în vârstă de 61 de ani, Cecile Eledge, a dat naștere nepoatei sale concepute prin metoda fertilizării in vitro, cu ovule prelevate de la sora partenerului fiului său. Cecile Eledge spune că a fi mamă surogat pentru fiul său și soțul acestuia a fost un ”cadou”, scrie Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cecile Eledge nu a crezut că medicii din Nebraska îi vor permite să poarte sarcina pentru cuplul de bărbați din cauza vârstei sale. Totuși, nepoata, Uma Louise Dougherty, s-a născut la centrul medical din Omaha, Nebraska, în urmă cu două săptămâni, nașterea fiind una ”tradițională”.

“Am vrut să facă asta ca un cadou de la mamă la fiu”, a spus Cecile Eledge. Nașterea fetiței a declanșat un val de mesaje pe social media, majoritatea pozitive, dar și unele pline de revoltă.

Matthew Eledge și soțul acestuia Elliott Dougherty s-au luptat cu prejudecățile de-a lungul relației lor, susține Guardian. Eledge și-a pierdut slujba de profesor la o școală catolică, după ce cuplul a anunțat că urmează să se căsătorească.

Inițial, cei doi au vrut să adopte un copil, dar s-au temut că li se va refuza acest lucru având în vedere că Nebraska este un stat conservator. Abia atunci s-au gândit la varianta fertilizării in vitro și a unei mame surogat.