Stelian Ion (USR), despre poziția lui Teodorvici privind exodul de creiere: Deși nu pare bezmetic ca Daea, e unul dintre cele mai toxice personaje

de DG     HotNews.ro
Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 17:27 Actualitate | Esenţial


Stelian Ion
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul USR Stelian Ion critică dur ieșirea ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici potrivit căreia se impun măsuri, la nivel european, pentru a combate exodul creierelor. Reprezentantul Opoziției spune că Teodorovici se dovedește a fi unul dintre cele mai toxice personaje din guvern.

”Deși nu pare bezmetic ca Daea, nici tont ca Dăncilă, nici ticălos ca Tăriceanu sau Dragnea, nici cu profil de bișnițar ca Vâlcov, nici cu conduită de aparatcic ca Toader, nici mitocan ca Nicolae Șerban, Teodorovici este unul dintre cele mai toxice personaje ale acestei guvernări”, a reacționat deputatul USR, pe twitter.

El s-a referit la declarațiile ministrului potrivit cărora ”în viitorul apropiat, prioritatea noastră ar trebui să fie găsirea unei soluții comune la nivel european și implementarea unui instrument care să ne ajute în rezolvarea problemei mobilității selective, care duce la un exod al creierelor și împiedică creșterea potențială”.

”Muncitorii care lucrează în străinătate contribuie la PIB-ul țării de origine. De ani buni, asta se întâmplă și în România. Cu toate aceasta, mobilitatea forței de muncă poate avea și efecte negative. Este cazul mobilității selective, care duce la un exod al creierelor și împiedică creșterea potențială. În viitorul apropiat, prioritatea noastră ar trebui să fie găsirea unei soluții comune la nivel european și implementarea unui instrument care să ne ajute în rezolvarea acestui fenomen”, spune Eugen Teodorovici, ministrul român de finanțe, președintele Consiliului Ecofin.

Teodorovici nu este la prima intervenție de acest gen. În noiembrie anul trecut, minstrul Finanțelor, Eugen Teodorvici, a declarat că el ar fi propus celorlalți miniștri de resort din UE, în Consiliul ECOFIN, posibilitatea restricționării pieței muncii în Uniune, prin introducerea unor permise de muncă pe 5 ani pentru fiecare stat.


Astfel, Teodorovici ar fi vrut să limiteze plecarea lucrătorilor români în străinătate. ”Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului. “Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară”, a spus ministrul Finanțelor.

„În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă”, a explicat Teodorovici.

Teodorovici a explicat ulterior că intervenția sa a fost interpretată greșit și că nu atentează la niciuna dintre libertățile fundamentale ale cetățenilor UE, cum este libera circulație a persoanelor, a mărfurilor și serviciilor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8820 vizualizari

 • +16 (26 voturi)    
  Si eu sunt ingrijorat de exodul creierelor (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 17:36)

  CezarN [utilizator]

  De pilda, toti avem de suferit ca le-au plecat creierele (daca le vor fi avut vreodata) lui Daddy, Vioricai sau Chiparosului PSD.
  Si, mult mai importat, creierele celor care ii voteaza ori sunt plecate demult, ori nu sunt mai mari ca ochii lor inchisi.
 • +13 (19 voturi)    
  Nu este nebun,este.... (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 17:45)

  gigiN [utilizator]

  ...doar prost !!!
 • +14 (18 voturi)    
  Dar de ce Teodorovici (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 18:07)

  Rahan5 [utilizator]

  nu se intoarce in padurile Bielorusiei, de unde a venit, cu ,,Permis de Sedere Permanenta" ?.
  Cum isi perimte sa modifice politica normala de libertate de miscare a romanilor ?.
  Si asta doar ca sa-i umple Visteria Ministerului Finantelor cu Taxe si Impozite.
  Nu degeaba pe la anul 700 e.n, in sud-estul Europei, acestor migranti dinspre nord li s-a dat numele de ,,slavi", adica aveau fire de ,,sclavi" cum zicea si Neagu Djuvara.
 • +11 (17 voturi)    
  a lovit la fix. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 19:14)

  g01an [utilizator]

  mai sunt unii care fac rau in principal din prostie. tot cum au ajuns in cercuri dubioase si acum nu mai pot da inapoi, tot asa afecteaza tot felul de alte chestiuni din prostie.

  dar astia gen Teodorovici sunt toxici de fel si nenorocesc tot ce ating. si raspunderea este a noastra a tuturor ca a putut ajunge in postura asta pentru ca ne-a durut undeva de el de vot.
 • -5 (17 voturi)    
  Exodul creierelor loveste in toate tarile mai mici (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 19:49)

  animatron [utilizator]

  E ca si cum le-ai spune cu cinism, asta e, n-am ce sa va fac, sunteti tari mici, sarace si nu aveti si voi acolo un Paris, o Barcelona, n-aveti si voi bogatii acumulate in sute de ani, nu va da nimeni bani ieftini pe datorie, sunteti niste amarati, sa ziceti mersi ca v-am primit pe aici sa ne faceti muncile mai penibile.

  Nu ai cum sa construiesti "progresist" si echitabil o Europa unita daca iti permiti asemenea atitudini de dispret ale tarilor "mari si bogate" fata de alea mai mici si mai sarace.

  Si cum sa faci asa ceva cand chiar tu Italie, tu Franta, esti inglodata in datorii si "bunastarea" e cam de fatada si foarte violent contestata pe strazile capitalelor aparent prospere?

  Dl Teodorovici e manipulator, stie ca tema asta va atinge foarte multe sensibilitati in toate statele din estul si sudul Europei, stie ca stanga europeana si centristii progresisti nu au cum sa justifice exploatarea migrantilor din Est.

  Problema e reala, daca vrem echilibre si unitate europeana atunci e necesar sa fie rezolvata amiabil, prin acord intre state.

  In caz contrar, decalajele continua sa creasca intre regiuni europene care se depopuleaza si altele unde aglomerarea umana e atat de mare incat cresc rapid preturile (vezi demonstratiile din Berlin contra chiriilor), poluarea, tensiunile sociale.

  Tolerarea migratiei haotice, inexplicate, intr-un cadru legislativ incomplet sau in contradictie cu tratate UE, a devenit o cauza a euroscepticismului (vezi Brexit) si o incurajare pt miscarile populiste si nationaliste.
  • +1 (1 vot)    
   Doar ca nu e o problema (Duminică, 7 aprilie 2019, 4:21)

   Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Asta e starea de normalitate. In Romania cei de la tara vor la oras, daca se poate unul mare, la fel si in America, multi vor in NY, LA, Miami etc.
  • 0 (6 voturi)    
   Matroane patroane, bați câmpii (Duminică, 7 aprilie 2019, 7:50)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Sunt o grămadă de țări mici care nu au probleme cu exodul creierelor - deoarece nu sunt corupte: Finlanda, țările baltice, etc.
   Dar dacă cei care gândesc și o mai și afirmă public, o iau pe cocoașă de la gaze și bastoane, atunci exodul creierelor este produs de cei care guvernează, iar afirmațiile acestor guvernanți nu fac nici două parale, și nici cele ale prostacilor care îi susțin pe diverse site-uri, de pildă HN....
 • +7 (13 voturi)    
  Aoleu maica,.. (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 20:35)

  Foxcrawl.com [utilizator]

  s-a trezit Orlando ca i-au plecat "creierele" si a ramas cu prea multi tolomaci? Cum dracu sa stea oamenii in Romania cand sunt umiliti de nomenclaturistii de partid. Bine, o parte din vina o au si oamenii pentru ca nu mai schimba stampila la vot.
 • +7 (13 voturi)    
  Parerea tovarășului (Sâmbătă, 6 aprilie 2019, 21:27)

  Observatory [utilizator]

  despre migrație este greșita !

  El dorește restricții ? Tovarăși ! Ce faceți?
  Ne întoarcem de unde am plecat !
  Natural și fără obligații : pleacă omul unde grea, unde este plătit onorabil pentru munca lui !
 • +2 (8 voturi)    
  Delaratia lui stelian (Duminică, 7 aprilie 2019, 9:48)

  Theros [utilizator]

  Analizez cu tristete toate "asa zisele comentarii "care se fac si ma ingrijoreaza lipsa de intelegere a acestui fenomen care NUUU are nimic comun cu drepturile si libertatile fundamentale inclusiv dreptul de a emigra . Nu stiu DE UNDE A APARUT SI ACEST ANALFABET , CARE HABAR NU ARE CUM IL CHEAMA SI A DEVENIT PAREROLOG . PENTRU INTELEGERE VREAU SA EXPLICURMATOARELE:Exodul intelectualilor, numit și drenare a inteligenței, exod al creierelor, export al creierelor, scurgerea inteligenței (în engleză brain drain) este o expresie folosită pentru a desemna emigrarea masivă a unor grupuri de intelectuali sau de persoane bine pregătite profesional dintr-o anumită țară. Motivele pot fi variate pentru țara de emigrare, mediul social (lipsa oportunităților, instabilitate politică, criză economică, riscuri de sănătate, persecuție religioasă, etc.) fiind unul dintre motive. Pentru țara țintă pentru imigrare printre motive se pot enumera: oportunități materiale, oportunități de afirmare în carieră, libertate, stabilitate politică, standard de viață ridicat, libertate religioasă, etc..

  Deși inițial termenul se referea la personalul tehnic care părăsește o țară, sensul său s-a modificat odata cu „plecarea oamenilor educați sau profesioniști dintr-o țară, sector economic, sau un câmp în altă țară, de obicei pentru o mai bună remunerare sau condițiile de viață mai bune” Acesta plecare inseamna export DIN P.I.B. , DEOARECE pentru PREGATIREA CHIAR A UNUI ZIDAR SE CHETUIESC BANI!! ATUNICI NU TREBUIE REGLEMENTATA ACESTA PROBLEMA INTR-UN INSTRUMENT JURIDIC INTERNATIUNAL, FIE EL SI IN CADRUL U.E. MAI stelian LASATE DE POLITICA CA TU TE INCRADREZI IN CUVINTELE SPUSE GENIAL DE PROF.MOISIL" NICI O LEGE NU-I INTERZICE CUIVA SA FIE TAMPIT!!
 • -1 (3 voturi)    
  Ce (Duminică, 7 aprilie 2019, 20:49)

  savatuf [utilizator]

  ma ingrijoreaza cel mai mult este limbajul folosit de acest domn deputat usr. Pana la urma ce il recomanda pe acest individ ca reper moral, tehnic si de alt fel, ca sa se raporteze atat de grosolan la oponenti lui politici. Daca golania si proasta educatie a devenit un reper al usr si vad ca lumea accepta, atunci noi toti avem o problema, pt ca ăsta se presupune a fi viitorul nostru de reprezentare politica .
  • +1 (1 vot)    
   Daca asta te ingrijoreaza cel mai mult... (Luni, 8 aprilie 2019, 10:51)

   Paleopterix [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

   Asta te ingrijoreaza pe tine cel mai mult, imbecilule? Faptul ca un putza fripta ca teodorovici are tupeul sa atenteze la libertatea oamenilor de a-si trai o viata decenta, in orice alta parte in afara de cacatul asta de tara condus de hoti si criminali, asta nu te ingrijoreaza? Cu ce drept poti sa ma impiedici sa plec si sa traiesc intr-o tara civilizata?Doar ca am avut ghinionul sa ma nasc intr-o groapa blestemata de tara si ca am un pasaport imputit pe care scrie "romania"??? Pai ma cac in el de pasaport si renunt si la cetatenie daca e nevoie, fmm de nenorociti!
   • 0 (0 voturi)    
    Eu (Luni, 8 aprilie 2019, 16:02)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui Paleopterix

    nu te impiedic sa pleci nicaieri ..si ca sa vezi ca nu sunt imbecil iti recomnad un drum la balaceanca e mai aproape si mincarea si cazarea e gratis. Trecand peste glume exact asta atrageam atentia ...limbajul suburban ..sau pt tine din canal.
 • 0 (0 voturi)    
  Pai nu mai e mult.. (Luni, 8 aprilie 2019, 10:46)

  Paleopterix [utilizator]

  Avand in vedere tendintele erdoganist/hitleriste ale viitorului dictator dragnea, nu cred mai e mult si ne intoarcem la cum era pe vremea comunismului pur si dur din romanica, atunci cand solutia gasita de tovarashii "luminati" (ca teodo-fkin-rovici asta, de ex - care are pana si nume de agent bolsevic!) era simpla: daca vreun "creier" incerca sa treaca granita spre libertate, ii bagau niste plumb intre emisfere. Si asa au stopat cu succes aproape orice incercare de "migratie selectiva" (si neselectiva).


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by