Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că autoritățile de la Chișinău tind să restabilească ”parteneriatul strategic cu Rusia”, acesta vorbind despre cele două ”poparele frățești” care au o istorie comună.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Astăzi se împlinesc 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Popoarele noastre frățești au trecut prin multe: avem o istorie comună, probleme și victorii comune. (...) Astăzi, Republica Moldova tinde să restabilească parteneriatul strategic cu Federația Rusă și sînt convins că relațiile noastre bilaterale au perspective bune pentru a fi extinse și aprofundate”, a transmis președintele pro-rus, pe pagina sa de Facebook, potrivit Unimedia.

Dodon a mai spus că Republica Moldova dorește o politică externă echilibrată bazată pe interesele naționale, iar ”parteneriatul strategic cu Federația Rusă va fi întotdeauna o parte deosebit de importantă a concepției politicii externe a țării noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Potrivit Unimedia, Dodon a plecat pe 4 aprilie la Moscova într-o vizită de lucru.