​Directorul Muzeului Țăranului Român, Virgil Ștefan Nițulescu, relatează despre "atmosfera de stadion de Liga a III-a" - urlete, cântece cântate ca la crășmă, glume proaste și înjurături - pe care care ar fi făcut-o cei 55 de invitați ai eurodeputatului liberal Cristian Bușoi în avionul cu care se întorceau de la Bruxelles, unde vizitaseră Parlamentul European. Mai mult, el afirmă că pilotul ar fi oprit avionul pe pistă, în semn de protest. Cristian Bușoi, care nu se afla în aeronavă, spune că nu a putut verifica foarte bine informația, dar a înțeles de la colegii săi că relatarea este ”exagerată”.

Avion TAROM Boeing 737 MAX 8Foto: boeing.com

”În avionul de întoarcere de la Bruxelles erau 55 de oameni invitați (pe banii Parlamentului) de Cristian Bușoi la Parlamentul European, ca să vadă cum se muncește acolo. Atmosfera era de stadion, la meciuri din Liga a III-a (nu am fost, niciodată, la un asemenea meci, dar așa îmi imaginez): urlete, cîntece (imnul PD-L, ăla cu omul bun) cîntate ca la crășmă, glume proaste și înjurături la adresa Mariei Grapini, a lui Cristian Pârvulescu, Mircea Diaconu (cei trei erau în avion), Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea (ăștia doi nu erau)”, a povestit pe Facebook Virgil Ștefan Nițulescu, citat de Mediafax.

El afirmă că toți ceilalți pasageri erau enervați.

Mai mult, directorul Muzeului Țăranului Român afirmă că pilotul ar fi oprit avionul pe pistă, în semn de protest.

”Ce 55 au protestat că mâncarea și vinul servite nu erau îndeajuns de bogate... Culmea a fost că, în momentul în care a aterizat avionul, cei 55 s-au ridicat să își ia bagajele. Însoțitoarele i-au rugat să se așeze, pentru că avionul nu a ajuns la locul de parcare. S-au ales cu tot felul de mitocănii. Pînă la urmă, pilotul a oprit avionul și a refuzat să se mai miște, până cînd nu s-au așezat toți pasagerii pe scaune. Alte înjurături. Tot scandalul a durat 15 minute. Au urmat îmbrânceli. Cei 55 voiau să iasă primii din avion. În fine. N-am mai văzut așa ceva într-un avion Tarom. Problema mea e alta: îl cunosc de mult pe Cristi Bușoi. E un om civilizat și bine crescut. Cum naiba a putut să invite un asemenea om numai mitocani, ca să îi învețe cum se face campania electorală pentru europarlamentare? Cu ăștia vrea PNL să facă o campanie decentă?”, a adăugat directorul MȚR.

Europarlamentarul Maria Grapini a confirmat, într-un comentariu, veridicitatea informațiilor.

”Confirm cele spuse. Atâta lipsă de civilizație și atâta mitocănie nu am văzut. Păcat! În avion era și un comisar și alte persoane străine! Asta e imaginea care vrea să o facă PNL în Europa?”, a comentat Grapini.

Cristian Bușoi spune că relatarea directorului MȚR este ”exagerată”.

“Sunt în acțiuni preelectorale în Ialomița și Brăila, nu am putut verifica informația foarte bine, înțeleg de la colegii mei că este exagerată aceasta relatare, dar dacă a fost cineva care a avut o atitudine nepotrivită, voi cere să se ia măsuri”, a declarat pentru Mediafax Cristian Bușoi.