Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a protestat, joi, în fața sediului Ministerului Mediului, împreună cu mai multe persoane care au purtat măști și au avut pancarte cu mesajele "Ne sufocăm" sau "Moartea vine din aer", pentru a atrage atenția asupra poluării din oraș.

HotNews.roFoto: Hotnews

Protestatarii au scandat "Demisia".

Primarul Ploieștiului a spus că are săptămânal zeci sau chiar sute de sesizări de la locuitorii care se plâng de poluare. El a fost primit de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, însă s-a plâns că aceasta nu a venit cu nicio soluție concretă.

"Doamna ministru a fost obligată să ne primească, dar nu am văzut nicio soluție care să îmbunătățească situația. Avem săptămânal zeci, sute de sesizări privind poluarea și familii care își pun problema sănătății copiilor. Doamna Gavrilescu nu a venit cu nimic concret. Am cerut ferm ca toate obligațiile de mediu pe care le au operatorii să fie clar definite, să fie făcute investiții în mediu și în programe pe poluare. Am cerut și măsuri împotriva celor care nu acționează prompt și care permit unor operatori economici să nu respecte mediul", a declarat primarul Ploieștiului.

El a mai spus că Gavrilescu a promis că va merge mâine la Ploiești și așteaptă de la ea soluții concrete.

Marți, primarul Ploieștiului a transmis pe Facebook că a mers la Lukoil pentru a le cere explicații legate de poluare. "M-am dus din nou la Lukoil, care, noaptea ca hoții, dau drumul la gaze toxice peste oraș, profitând de faptul că Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, se culcă devreme. De altfel, șefei ALDE Prahova i-am trimis și un mesaj, în care i-am cerut, încă o dată, să ia atitudine. Dacă nu se rezolvă, sunt dispus să-mi instalez cortul în fața Lukoil și să fac sesizări peste sesizări", a scris primarul pe Facebook.