UPDATE Iohannis anunță temele pentru referendum: interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupție și a OUG-urilor pe infracțiuni

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 4 aprilie 2019, 11:31 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi cele două întrebări la referendumul care va fi organizat în paralel cu alegerile europarlamentare: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de ordonanțe de urgență pentru infracțiuni, pedepse și organizare judiciară.

Iată mai jos cele declarațiile președintelui Klaus Iohannis (sursa - Administrația Prezidențială):
 • Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes național care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare.
 • Prima: Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.
 • Cea de-a doua: Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.
 • Aceste două teme vor fi supuse consultării publice.
 • Cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li șteargă efectele condamnărilor și, totodată, dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanțe de urgență în domenii sensibile precum legislația penală și organizarea sistemului judiciar.
 • Românii au arătat că nu acceptă corupția și furtul din banii publici! Cu atât mai mult, aceste fapte sunt inacceptabile atunci când ele sunt săvârșite chiar de cei aleși de ei, de cetățeni, ca să le apere interesele și banul public!
 • Da! Toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnistiei și grațierii infracțiunilor din acest domeniu reprezintă calea cea mai bună, calea corectă, pentru continuarea luptei împotriva corupției, dar, în egală măsură, este și o garanție pentru asigurarea integrității în exercitarea funcțiilor și demnităților publice!
 • Ceea ce se întâmplă în actuala guvernare pesedistă este fără precedent! De mai bine de doi ani asistăm la un permanent asalt asupra justiției, purtat cu ordonanțe de urgență.
 • Acest asalt, acest asalt al pesediștilor, a presupus întotdeauna evaluarea șanselor, pregătirea mijloacelor și căutarea momentului prielnic pentru a acționa, pervertind astfel și deturnând un mecanism constituțional pe care noi, societatea românească, trebuie să îl regândim.
 • Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesați și-au mai dat o ordonanță de urgență și trăiește cu teamă fiecare zi în care este anunțată ședință de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaște.
 • Întrucât ordonanțele își produc de îndată efectele, iar în materie penală chiar cu efect pentru trecut, și pot fi atacate direct la Curtea Constituțională numai de către Avocatul Poporului, este momentul ca cetățenii să decidă dacă nu cumva este necesar ca și alte autorități constituționale să aibă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională pentru a stopa efectele ordonanțelor neconstituționale.
 • Personal, sunt convins că dacă CSM sau Înalta Curte de Casație și Justiție ar fi avut posibilitatea să conteste ordonanțele la Curtea Constituțională, nu am fi ajuns în situația în care suntem acum!
 • Modificările aduse de PSD legilor justiției au fost aspru și constant criticate și de instituțiile europene, iar adoptarea de noi ordonanțe în materie penală, care în realitate sunt amnistii mascate, va avea consecințe foarte grave asupra statutului României în Uniunea Europeană.
 • Momentul critic în care ne găsim este rezultatul proastei guvernări pesediste. PSD legiferează netransparent, încălcând chiar regulile statului de drept.
 • În aceste zile, sunt discuții și reacții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale. Pesediștii au atât de multe probleme penale încât se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele. N-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit. Ar fi culmea!
 • Solicit și de această dată Guvernului să nu mai adopte vreo ordonanță de urgență în domeniul justiției și politicii penale!
 • Referendumul a intrat în linie dreaptă, orice astfel de act emis de Guvern ar fi ilegitim, împotriva spiritului Constituției și o sfidare la adresa românilor.
 • Astăzi se impune, mai mult ca oricând, să ne reamintim un text din Constituție, pe care cei aflați la putere ar vrea să îl facă uitat. Este alineatul (2) al articolului (2) din Constituția României: nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
 • Voința suverană a poporului se exprimă cel mai bine prin referendum!
 • Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai!”
Iată mai jos scrisoarea transmisă de șeful statului președinților Camerei și Senatului:

„Bucureşti, 4 aprilie 2019

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU, Preşedintele Senatului

Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA, Preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,

Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituție, precum și ale art. 2 și art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes național:
 • Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție;
 • Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.
Având în vedere dispozițiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menționate.

Cu întreaga considerație,

Președintele României,

KLAUS-WERNER IOHANNIS”


Șeful statului a anunțat luni că se va adresa Parlamentului pentru o nouă consultare care să lărgească aria de cuprindere a referendumului, pentru a-l face "mai eficient și mai puternic". El a avertizat Guvernul să nu mai emită ordonanțe de urgență în justiție și politică penală până când nu se va cunoaște voința suverană a poporului.

Săptămâna trecută Iohannis a discutat cu reprezentanți ai ONG-urilor, dar și ai asociaților de magistrați, despre referendum.

Marți, președintele a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, în timpul discursului din Parlament, acuzând puterea că prin acțiunile sa riscă să fragilizeze statutul țării noastre în NATO și UE. „Această guvernare eșuată reprezintă un risc pentru țară”, a spus Iohannis.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23389 vizualizari

 • -80 (110 voturi)    
  ... (Joi, 4 aprilie 2019, 12:18)

  unsimpluom123 [utilizator]

  El de mult nu are comportament de presedinte. Formularea corecta ar fi: Candidatul PNL la prezidentiale va tine o declaratie de presa. De un an in campanie electorala.

  Si si-a batut joc si de ideea referendumului. Face referendum, dar nu are intrebare. Este foarte clar ca nu intrebarea este important aici, ci votul in sine. Sa vada cati sustinatori are. Penibil. Partea cea mai trista e ca ii prosteste pe prosti.
  • +31 (47 voturi)    
   Trolli pesedaci omniprezenți (Joi, 4 aprilie 2019, 14:15)

   Kap [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

   Are un comportament prea cuminte și minime acțiuni împotriva partidelor de hoți de la putere, deși era nevoie de un președinte mai activ, ca Băselu, care le-a tras-o pedeseriștilor din toate pozițiile, lucru pentru care încă-l respect.
   Bătaie de joc la adresa referendumului a fost mizeria din toamnă, mită grețoasă pentru biserica banului, care le va întoarce favorurile la următoarele alegeri.
   Cât despre prostit pe proști, e vorba de antene și de votanții voștri, nu-i așa alde pe$edacilor?
   • +2 (14 voturi)    
    intrebari mai nine tintite decat celelalte (Joi, 4 aprilie 2019, 14:49)

    Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui Kap

    care se vehiculau.
    In mod logic ar trebui sa blocheaze emiterea de ordodonante de urgenta pe justitie.
    Dar asta nu e o tara normala.
    • -1 (25 voturi)    
     foarte bune, geniale chiar (Joi, 4 aprilie 2019, 15:46)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

     adica e de acord sa se dea gratieri pentru crime si violuri, dar nu pentru coruptie
     in loc sa iasa infractori care nu au comis fapte cu violenta si care sunt mai usor de reabilitat permitem sa iasa criminali si violatori...
     genial, ce sa zic?
     ori interzicem amnistia si gratierea pt toti ori pentru nimeni, e absurd sa le interzici pentru hotie dar nu pentru crima
     • 0 (8 voturi)    
      coruptia omoara (Joi, 4 aprilie 2019, 17:23)

      Filbert [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      Coruptia a ucis 60 de oameni in Colectiv, coruptia omoara cu sutele in fiecare an pe autostrazile-fantoma, coruptia asasineaza mii de oameni anual in spitalele 'regionale' si in cel 'republican' construite de pizide.
      Ai inteles, ba latrinistule?!
     • 0 (8 voturi)    
      genialule, coruptia inseamna viol si furt al unui (Joi, 4 aprilie 2019, 20:40)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      popor intreg. Cu legea in mana.
      Te faci ca nu intelegi ca un deputat corupt, deci unul care face legile, e de 100 de ori mai periculos decat un violator sau un hot, fiindca o lege stramba inseamna favorizarea a sute de infraxtori la gramada.
      Hai siktir, deontologilor!
     • 0 (6 voturi)    
      logica e simpla (Joi, 4 aprilie 2019, 21:37)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      Este o legatura directa intre coruptie si politica. Deci partidele politice, sursele principale de coruptie, au in acelasi timp acces la instrumentul gratierii.

      Violatorii inca nu si-au facut partid, sa se poata gratia singuri. Desi e discutabil, de cand e #ciumarosie la butoane, orice infractor e prieten bun cu Partidul.
  • +9 (17 voturi)    
   habar nu ai ce vb. (Joi, 4 aprilie 2019, 14:23)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

   pe de alta parte vb. de un postac psdist... normal ca nu stii ce vb!
  • +15 (23 voturi)    
   Ne vedem la vot (Joi, 4 aprilie 2019, 14:27)

   luptator_din_munti [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

   adunatura de neispraviti care a pus mana pe tara, ce sunteti!
  • +15 (23 voturi)    
   La panda ! (Joi, 4 aprilie 2019, 14:40)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

   Nici macar nu aparuse stirea pe site ca postacii aveau deja postarea pregatita :)))))
  • -1 (5 voturi)    
   Intrebari (Joi, 4 aprilie 2019, 17:03)

   Dorelutu [utilizator] i-a raspuns lui unsimpluom123

   Prima intrebare referitoare la amnistie si gratiere mi se pare bine tintita. A doua e buna doar intr-o anumita masura deoarece am vazut cat de mult rau poate face si parlamentul; iar, cat priveste dreptul altor autoritatii de a ataca ordonantele de urgenta la Curtea Constitutionala, ar fi bun in principiu, dar la ce foloseste cand Curtea Constitutionala este contaminata politic?
   Nu stiu daca Constitutia permite, dar as fi preferat o intrebare de genul: sunteti de acord ca recomandarile Comisiei de la Venetia, GRECO, MCV sa aiba un caracter obligatoriu?
   (Din pacate, Constitutia noastra este foarte vulnerabila si permite tot felul de tertipuri si interpretari contradictorii, iar, pana la modificarea ei, am avea nevoie urgenta de a fi protejati de organismele Uniunii Europene la care am aderat, asumandu-ne obligatia de a respecta tratatele; daca nu ma insel, aceasta obligatie sta scrisa si in Constitutie. Astept cu nerabdare sa vad ce va decide Curtea Europeana de Justitie referitor la sesizarile facute de tribunalele din Romania asupra modificarilor din justitie...)
   • 0 (2 voturi)    
    jocuri politice (Joi, 4 aprilie 2019, 21:39)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Dorelutu

    Johannis putea sa puna 2 intrebari mult mai simple, transformabile in lege imediat. A ales varianta care ii convine mai mult in contextul alegerilor prezidentiale de la sfarsitul anului. Povestea se va lungi sigur pana atunci. Daca PSD ignora subiectul, se va trezi din nou cu el pe masa si la anul, la alegerile parlamentare.
   • 0 (2 voturi)    
    am dat search pe pagina dupa mcv (Vineri, 5 aprilie 2019, 1:41)

    PuieMonta007 [utilizator] i-a raspuns lui Dorelutu

    crezand ca asta o sa ceara. singurul rezultat apare in comentariul tau... bun si asa.. asta era de fapt cea mai buna intrebare dc recomandarile institutiilor europene trebuie sau nu sa se transpuna automat de parlament in legislatie (inclusiv constitutie .. :) )
 • -60 (84 voturi)    
  Anticipez: (Joi, 4 aprilie 2019, 12:28)

  newlook [utilizator]

  Anticipez continutul declaratiei:
  - El bun, Dragnia rau
  - Albul e negru, negrul e alb
  - niste rai il manjesc pe cel mai bun procuror din ultimii 50 de ani, cica ar fi tortionar comunist; dizidentul roman nu exista, Lech Walecha - cel care l-a medaliat pe dizident - e un bolsevic sau o minciuna a lui Dragnia.
  - de fapt, despre asta din urma nu va zice niumic.
  • +19 (29 voturi)    
   ati si intrat (Joi, 4 aprilie 2019, 14:08)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   lacomilor! va luati copeicile si de data asta
  • +14 (20 voturi)    
   ..... da prietene ..... (Joi, 4 aprilie 2019, 14:16)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Hotii sunt cinstiti, condamnatii nevinovati, porcii zboara, etc
  • +11 (21 voturi)    
   of doamne (Joi, 4 aprilie 2019, 14:24)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   e alt lazar ma!
   nu te mai uita doar la latrine ca ramai in urma cu stirile!
   sau poate stii deja asta, dar manipulezi cu intentie!
   • -9 (21 voturi)    
    Nu e bre, e chiar Lazar ala, procuror general (Joi, 4 aprilie 2019, 15:12)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Nu e bre, e chiar Lazar ala, procuror general. Nici macar el nu neaga, spune doar ca "nu-si aduce aminte". Deh, daca facea asta zilnic, o fi uitat amanunte despre un anumit caz, detinut politic.
    • -1 (3 voturi)    
     baiete (Joi, 4 aprilie 2019, 16:47)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     lasa naiba canalele psdiste ca te mint in fata!
     http://www.ziare.com/augustin-lazar/procuror-general/cercetator-in-cnsas-afirmatia-ca-augustin-lazar-a-fost-un-tortionar-este-falsa-iata-dovada-1556449
     ia de aici! dar na... sigur o sa gasesti o scuza penibila sa ignori fapte...

     also tu realizezi ca unii care bat protestatari, distrug justitia, ignora apelurile UE, vor sa dea legi care sa ingradeasca libertatea de exprimare si de protesc se dau liberali, nu?! Numai de aici ar trebui sa-ti dai seama ca e ceva necurat la mijloc... dar tu esti psdit tu votezi, nu gandesti!
    • 0 (4 voturi)    
     poatacii securisti (Joi, 4 aprilie 2019, 17:32)

     meditatorul [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     refuza sa cantate ca idolul lor era tortionar, ghinion!
    • +1 (3 voturi)    
     si gata, am deviat subiectul... (Vineri, 5 aprilie 2019, 9:01)

     gwolf [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     mai draga da' ce scoala invechita de partid aveti...

     pana acum 1 saptamana habar n-aveai cine e Lazar sau cu ce se mananca functia de procuror general.
     Ati primit coliva cu mesajele de la partid, rublele in cont si cacatul in punga pentru a fi aruncat. Si v-ati apucat de treaba!
     Daca subiectul era despre disparitia testoaselor din Caraibe, tot la Lazar v-ati fi dus.
  • +11 (19 voturi)    
   Lasa-ne fai .. (Joi, 4 aprilie 2019, 14:30)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   . cu idioteniile tale. Suntem satui de albul vostru, al borfasilor, cel mai murdar alb posibil.
  • +6 (12 voturi)    
   Sint curios (Joi, 4 aprilie 2019, 15:16)

   ac [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   1. Cum se simte unul care minte si debiteaza atitea timpenii pe metru patrat?
   2. In afara ca va luati suturi in cur si minusuri - ca altceva n-avem ce face, deocamdata - sinteti si platiti? Sau sinteti ca ala cu ursul in padure, "ba da tie iti place de tot vii pe aici"?

   Si pentru Hotnews: va place sa aveti trafic corect, sau atita timp cit e trafic, ce conteaza balariile astea rusesti? Orice forum de pe lumea asta are avertisment, ban temporar, ban definitiv etc. Numai pe aici alearga caii ca masina de 10 ani incoace.
  • 0 (4 voturi)    
   Un mancurt nu poate anticipa (Joi, 4 aprilie 2019, 17:16)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   Asa ca nu te Alinta.
  • -1 (3 voturi)    
   Dragnia? (Joi, 4 aprilie 2019, 20:41)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   ti-a revenit accentul transnistrean?
 • +17 (25 voturi)    
  PSD ON-line (Joi, 4 aprilie 2019, 14:16)

  eklipse [utilizator]

  Vad ca postavii PSD s-au conformat cerintei prim mustaciosului. Sunt mult mai prezenti online. Foarte frumos. Cred si eu. Mai bine acasa in fata tastaturii decat in piata unde mai ploua, bate vantul si mirosul de mici este insuportabil la un moment dat.
  • -7 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 aprilie 2019, 16:23)

   [anonim] i-a raspuns lui eklipse

 • +10 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 aprilie 2019, 14:18)

  [anonim]

 • +9 (15 voturi)    
  foarte bine (Joi, 4 aprilie 2019, 14:21)

  vasiledorobantu [utilizator]

  Foarte bine, domnule preşedinte. Aceşti infractori psd-işti trebuie să dispară de pe scena politică. Mai e puţin şi scăpăm de ei şi de clica lor odioasă.
 • +5 (13 voturi)    
  Cum ramane cu penalii in functii?? (Joi, 4 aprilie 2019, 14:23)

  LiviuX [utilizator]

  Desprea asta nu vad nimic...
  • +3 (9 voturi)    
   exact (Joi, 4 aprilie 2019, 14:51)

   inmono [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   unde e intrebarea - cei condamnati penal definitiv nu mai au voie sa ocupe functii publice ? temele sunt bune, dar pare incomplet.

   sunt 2 variante:
   - doar o instanta de judecata poate dispune interdictia de a alege si de a fi ales, o astfel de intrebare necesita modificarea constitutiei si deschide calea PSD-ului sa atace referendumul la Curtea Constitutionala si riscul de a invalida ref.
   - unele partidele de opozitie nu au fost de acord, ca doar au "bubosi" si la PNL, UDMR, PMP etc si l-au anuntat pe Iohannis in culise ca nu-i sustin ref.

   Oricum, de acord cu ambele teme, macar ceva se misca ...
   • 0 (2 voturi)    
    Cu punctul doi, evident ai dreptate. (Joi, 4 aprilie 2019, 16:13)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui inmono

    Cu punctul unu nu sunt chiar sigur. In primul rand, nu ma refer la cei alesi (aici daca electoratul e prost si ii alege, asta e, n-ai ce face), si intr-adevar, din cate stiu, in Constitutie spune ca oricine poate fi ales daca nu are hotarare judecatoreasca care sa-i interzica asta. Eu ma refeream la cei numiti (de ex presedintii camerelor (inca o data, nu la calitatea de parlamentar, unde e ales, ci ca numire ca presedinte de camera), guvern, prefecti, etc.
    • +1 (3 voturi)    
     inteleg ce zici, dar.. (Joi, 4 aprilie 2019, 17:29)

     inmono [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

     Presedintii camerelor sunt alesi ca si deputat si senator si apoi numiti de majoritate. Dragnea ramane deputat daca de maine nu mai e presedintele Camerei Deputatilor.

     Guvernul, prefectii, consilierii etc. sunt intr-adevar numiti, nu alesi.

     Formularea "fara penali in functii publice" acopera ambele, ar insemna ca nu poate fi numit si nu poate fi ales, dar ptr partea cu a fi ales trebuie modificata Constitutia si PSD-ul s-ar duce la CCR in secunda 2 ptr a invalida referendumul.
     • -1 (3 voturi)    
      Pai de ce nu poate fi considerat si ca referendum (Joi, 4 aprilie 2019, 22:19)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui inmono

      de modificare a Constitutiei? Apoi da, m-am referit numai la functia de presedinte al camerei (sau comisii, etc.) nu la calitatea de membru in parlament unde e ales. Acolo ramane, n-ai cei face daca l-au ales.
     • 0 (2 voturi)    
      dragnea (Vineri, 5 aprilie 2019, 9:03)

      gwolf [utilizator] i-a raspuns lui inmono

      dragnea, spurcat fie-i numele, devine urgent costarican, moskovit sau brazilian daca nu mai e presedintele Camerei, sa n-aveti vreo indoaiala de asta...
      irinuca o sa ramana sa dea cu semnaturi
   • -2 (2 voturi)    
    pentru inceput e bun asa (Joi, 4 aprilie 2019, 18:13)

    dessik [utilizator] i-a raspuns lui inmono

    Prea multe intrebari strica, pentru unii e efort prea mare si le distrage atentia. In plus ar fragmenta dezbaterea publica. Asa dezbaterea se axeaza pe subiectele de maxima jena pentru PSD.
  • +1 (7 voturi)    
   Pt. interzicerea penalilor (Joi, 4 aprilie 2019, 15:46)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   un functii publice este o initiativa lansata de usrplus pt. care s-au strans 1 milion de semnaturi si care isi urmeaza cursul.
 • +8 (14 voturi)    
  mda (Joi, 4 aprilie 2019, 14:23)

  liviu_ [utilizator]

  joaca prea sigur presedintele din punctul meu de vedere

  ar fi trebui ceva mai general.
  adica aest referendum rezolva problema de moment, dar justitia ramane tot subordonata politic.
  in fine, bine si asa!
 • -7 (25 voturi)    
  vax albina (Joi, 4 aprilie 2019, 14:26)

  Incomod3 [utilizator]

  ambele teme sunt neconstitutionale... nu poti sa supui la referendum ceva ce contravine constitutiei....deci nici nu cred ca se va ajunge la referendum.... incep sa cred ca toata povestea asta e un blat... se bat de forma, sa impresioneze fiecare gasca proprie...
  • 0 (6 voturi)    
   sigur că da, (Joi, 4 aprilie 2019, 14:54)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   e constituțional să furi, să corupi și să-ți dai după aia legi care să vopsească cioara.
  • -2 (4 voturi)    
   Da . (Joi, 4 aprilie 2019, 14:57)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   .. si. legal. asa de legal cum stii tu, o sa apeleze la Posta Romana sa distribuie pliante despre referendum pensionarilor, iar in schimb, cei de la conduceara Postei, se angajeaza sa participe la sedintele CSAT. Stii tu, o oferta legala ca oricare alta, adresata tuturor partidelor. Fireste, intamplator, numai borfasii beneficiaza de astfel de oferte, desi sunt adresate tuturor partidelor...

   Cat priveste constutionalitatea sau neconstitutionalitatea acestor teme si ce incepi tu sa crezi.. astea sunt alte "teme", placute voua, borfaslor.
 • +4 (10 voturi)    
  despre efectele referendumului (Joi, 4 aprilie 2019, 14:34)

  razvan73 [utilizator]

  https://www.moise.ro/2018/06/14/referendumul-consultativ-are-forta-juridica-si-produce-efecte-inclusiv-cel-din-2009-a-produs/
  • +2 (2 voturi)    
   Tu chiar cezi ce spune Cutremuratorul? (Joi, 4 aprilie 2019, 18:00)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui razvan73

   Daca chiar crezi, il meriti. Tu erai ala de alerga pe scari ca vine cutremurul de 10 grade pe scara Richter?
 • -16 (22 voturi)    
  sa fie bine, sa nu fie rau... (Joi, 4 aprilie 2019, 14:35)

  demaGOGU [utilizator]

  ...toata lumea e de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii ptr faptele reale de coruptie nu pentru cele "dovedite" in baza unor protocoale secrete cu serviciile, sentinte pronuntate de complete de 3 sau de 5 nelegale, ambele declarate ne-constitutionale de CCR.
  • +3 (9 voturi)    
   Am inteles. (Joi, 4 aprilie 2019, 14:42)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Faptele reale de coruptie sunt Kovesi. Restul sunt niste tragedii datorate atiunilor statului paralel.
  • +4 (10 voturi)    
   Cand . (Joi, 4 aprilie 2019, 14:44)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   .. au fost declarate neconstittionale completurile de 3? Baaaaaaaaa, vezi ca ai citit instructiunile pentru luna viitoare. Fiti si voi mai atenti, ca doar nu sunteti platiti degeaba. Si asta cu CCR-ul borfasilor, e buna.
  • +2 (8 voturi)    
   nu nu cum sa nu (Joi, 4 aprilie 2019, 15:05)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   cele dovedite in baza protocoalelor alea nu sunt dovezi..alea sunt fantasmagorii./ireale? ia zi monsiuer . dosar penal lui Kovesi pt ca un inculpat fugar acuza iar o sectie ad-hoc o ancheteaza pr Kovesi pt ca s-a adus in tara un infractor care a pagubit 300 000 de oameni in perioada de gratie a tunurilor in Romania?
   PArerea mea ca toti psd-stii trebuiesc arestati .deoarece nu este partid.(vezi cazul trezorierului care a ciordit si de la PSD)
  • +1 (7 voturi)    
   Dupa mintea borfasilor (Joi, 4 aprilie 2019, 15:52)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Dupa mintea borfasilor, daca i-ai inregistrat furand cu o camera de supraveghere montata fara toate autorizatiile, rezulta ca proba e ilegala, iar borfasii sunt oameni cinstiti. Nu i-a prins asupra faptului cine trebuia, domne. Trebuia sa-i prinda militia, daca i-au prins pompierii furand, atunci nu se pune!
   Daca martorul care i-a vazut praduind cand trecea pe strada plecase mai devreme de la munca, iar e ilegal, ca de ce nu era la munca la ora aia, bai nene!
   • 0 (2 voturi)    
    eu zic ca 50% din romani (Joi, 4 aprilie 2019, 18:21)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

    sunt si ei infractori ..pt ca nu-mi explic de ce ar vota oameni in puscarii.
    stiu personal cazuri la primarii de la sate s-au falsificat acte in cartea funciara pt a fura terenuri de la altii sau de la stat..teama de Justitie ii face pe multi sa -i voteze si mai sunt si naivii care-si vad salariile sau pensiile marite fara sa intrebe sursa sau sa chestioneze ce se intampla cu economia..anii 90 reeditati ..sacosele cu bani vor reaparea
 • -15 (15 voturi)    
  Desolee (Joi, 4 aprilie 2019, 14:36)

  NoFive [utilizator]

  Mare ipocrizie. Chemi o natie de corupti sa se pronunte cu privire la pedepsele date coruptilor. Noi, hotii, sa strigam si mai tare, altora, hotii!
  Ipocrizie electorala. Nu ne va vindeca de metehne.
  • +4 (6 voturi)    
   slăbuț, slăbuț (Joi, 4 aprilie 2019, 14:56)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui NoFive

   cu Băse și flota lui erați, parcă, mai inventivi.
  • 0 (4 voturi)    
   Lasa, bre (Joi, 4 aprilie 2019, 15:57)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui NoFive

   Dar de ce n-ar fi bine sa aflam ce spune poporul? Si daca poporul roman ar fi un popor de hoti si ar vota pentru hotie, atunci ok mai nene, facem din asta o lege, o trecem ca Art. 1 in Constitutie, daca vrei: "In Romania hotia nu se pedepseste daca esti smecher, ci numai in conditia in care faptuitorul este un fraier fara carnet de partid".
 • +7 (11 voturi)    
  :) (Joi, 4 aprilie 2019, 14:37)

  placutesuedeze [utilizator]

  mai răsfirați băieți, mai răsfirați!
 • -3 (7 voturi)    
  mai baga (Joi, 4 aprilie 2019, 14:37)

  CIP03 [utilizator]

  pe langa coruptie sa bage omor, viol si talharii, cred ca aduce mai multe voturi
 • +3 (9 voturi)    
  Aha . (Joi, 4 aprilie 2019, 14:40)

  Alius [utilizator]

  . deci asta e justitia voastra dreapta la care aspirati: ordonante care sa-i scape pe borfasi.
 • +5 (9 voturi)    
  Bring it on. (Joi, 4 aprilie 2019, 14:45)

  eleVenereCtions [utilizator]

  A cam sosit momentul ca romanii sa isi asume raspunderea pentru viitorul tarii. Daca nici acum nu iese lumea la vot sau castiga din nou batranii si penalii, atunci nu mai are niciun rost ca vreo persoana sub varsta de 35 de ani sa ramana in tara.

  Responsabilitatea e a voastra.
 • +2 (6 voturi)    
  Am mai avut un referendum validat (Joi, 4 aprilie 2019, 14:49)

  Coco Whistle [utilizator]

  Iar suveranitatea poporului nu e respectata incalcindu-se constitutia. Cum platesc cei care nu respecta constitutia? Care sint celelalte autoritati care nu sint nominalizate in intrebare? E un show al romanilor obosoti care tot spera, dar degeaba.
 • -2 (8 voturi)    
  Numai OUG? (Joi, 4 aprilie 2019, 14:50)

  Martinezu [utilizator]

  Si daca majoritatea rosie voteaza o lege in parlament ca nu mai exista coruptie in tara si deci nu se va mai pedepsi, este ok?
  • 0 (4 voturi)    
   Tocmai de-aia responsabilitatea e a noastra (Joi, 4 aprilie 2019, 15:34)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   Daca din nou nu se iese suficient la vot (indiferent ca asta inseamna ca nu se atinge cvorumul sau ca blocul cunoscut de votanti pensionari este singurul care isi face aparitia la modul serios), atunci tara isi merita soarta.
 • -3 (5 voturi)    
  Resultat sundaj online, calcul simplu (Joi, 4 aprilie 2019, 16:04)

  Habermas [utilizator]

  La acest moment sunt exprimate 3911 voturi, din care 8 % spun "deloc potrivite". Deci dintre cei care au votat aici, sunt 313 persoane care sunt clar in favoarea apararii coruptilor din politica. Persoane corupte si postaci platiti de ei.
  • 0 (2 voturi)    
   ce repede vezi tu "dusmanii" (Joi, 4 aprilie 2019, 17:30)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   esti procuror?
 • +2 (2 voturi)    
  Despre teme (Joi, 4 aprilie 2019, 16:27)

  Sthelian [utilizator]

  Tema nr 1.
  Pai gratierea este atributul presedintelui in mod normal. Ele sunt individuale, sau ar trebui sa fie individuale.
  Amnistie... De ea s-a facut tapaj pe vremea comunismului ca o mare favoare facuta borfasilor. Ceea ce nu e corect. Deci amnistia nu trebuie sa existe, fiindca ea este generala.
  Tema nr 2.
  Guvernul nu trebuie sa adopte ordonante de urgenta.
  Urgenta nu e definita nicaieri in legi si constitutie.
  Guvernul poate insa sa-si asume responsabilitatea in fata parlamentului pentru anumite legi sau cind dezbaterea pentru ele s-a prelungit extrem de mult.
  Legile trebuie votate in Parlament.
 • -1 (3 voturi)    
  Eu as mai pune o . .. (Joi, 4 aprilie 2019, 16:36)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . .intrebare! Sunteti de acord ca tot ce se legiferaza in materie de justitie, prin OUG sau alte cai de legiferare, in perioada 04-04-2019 si pana la data referedumului, sa fie socotite anulate de drept?
 • +2 (2 voturi)    
  sa intelegem (Joi, 4 aprilie 2019, 17:30)

  meditatorul [utilizator]

  ca nici ordananta lu' Pruna prin care a modificat legile justitiei nu a fost buna?
  • -1 (1 vot)    
   NU... (Vineri, 5 aprilie 2019, 2:09)

   Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

   Din punctul meu de vedere nici o ordonanta de urgenta nu e buna. Guvernul nu trebuie sa aiba acest drept.
   Pentru cazuri cu adevarat urgente (cutremur, inundatii, razboi,....) se poate da ordonanta de urgenta, ca e o urgenta, dar nu poate intra in vigoare fara a fi contrasemnata de presedinte si dupa decretul acestuia de instituire a starii de urgenta.
   In rest, guvernul are calea asumarii raspunderii guvernamentale in fata parlamentului... Si atunci se poate confrunta cu o motiune de cenzura, care in Romania nu prea au trecut in caz de asumare a raspunderii... Dar are avantajul ca apoi poate fi contestata de opozitie si de presedinte la CCR.
   In plus, un abuz de asumare a raspunderii pe legi in Parlament se observa de departe, in timp ce OUG zice lumea ca face parte din actul guvernarii.
   Nici o lege adoptata prin OUG nu necesita urgenta.
   Ei o fac (si ma refer la toate guvernele, fara deosebire de culoare politica) fiindca acestea nu pot fi atacate decit de institutia Avocatului Poporului. Ceea ce aceasta institutie n-a facut-o niciodata, desi, din nou in opinia mea, acest lucru trebuia facut de fiecare data.
   Mai mult, si oricind va pot dovedi cu studiu de caz, Parlamentul este mirsav, fiindca adopta o lege, dar in fiecare lege este un articol care spune cam asa: Normele de aplicare ale acestei legi vor fi intocmite de ministerul X sau Y si aprobate de guvern prin hotarire de guvern. Ceea ce a dus de multe ori la modificarea literei legii imediat prin OUG, pentru a o pune in acord cu modificarile produse de HG de aprobare a normelor de aplicare...
 • +2 (2 voturi)    
  #stauacasa (Joi, 4 aprilie 2019, 17:49)

  Nyk1 [utilizator]

  PSDul oricum va merge înainte și va ignora referendumul, motivând că e doar consultativ. Precedentul s-a creat odată cu cele pentru parlament unicameral + 300 parlamentari.

  Iar la europarlamentare, oricum nu contează votul meu. Așa că mă voi bucura liniștit de o frumoasă duminică de mai, savurând popcorn în fața edițiilor speciale de la toate televiziunile.
  • -1 (1 vot)    
   Gresit... (Vineri, 5 aprilie 2019, 2:22)

   Sthelian [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Orice vot conteaza...
   Ati avut dovada in 2009, cind Basescu a cistigat al doilea mandat la o diferenta minima, ceea ce a dus la acuzatia ca diaspora l-a lasat presedinte.
   Nu-ti spun cu cine sa votezi, fiindca nu aceasta vreau sa spun, ci mergi la vot!
   Sectia de votare e la maxim 10 min de mers pe jos de unde locuiesti. Nu-ti place de nici unul, perfect, voteaza-i pe toti, dar mergi la vot, semneaza tu personal in dreptul numelui tau din lista de votare. In felul asta nimeni nu va folosi numele tau pentru a baga un buletin de vot in urna in fals. Jucam in domeniul cifrelor mari. La cele 18000 de sectii de votare 12 voturi in urna in plus pentru un partid, oricare ar fi el este enorm. Stii ce inseamna asta? 1 vot pe ora bagat in urna usor si din nebagare de seama.
   Mai mult, convinge sa mai mearga inca 2 persoane care n-au votat in 2016. Prezenta la vot va creste considerabil. Mai mult, cred ca un numar insemnat de voturi anulate (15-20%) ar fi ridicat probleme grave de reprezentare actualului guvern, dar si opozitiei. Poate se gindesc mai bine pe cine pun pe liste. La fel va da de gindit si acum...
 • -1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 aprilie 2019, 21:41)

  [anonim]

 • 0 (2 voturi)    
  referendum (Joi, 4 aprilie 2019, 22:18)

  Butucaru Neculai [anonim]

  Leahamitea si lipsa de interes a romanului a dus tara in pragul dezastrului . Carcotaci de tot felul se gasesc ca sa boicoteze alegerile in ras si batjocura . Apoi vina e a pensionarilor ca ei sunt macar constienti si participa la vot . Scarba ca romanul nu gasesti pe tot globul .
 • +1 (1 vot)    
  Vorbeste aiurea Iohanis (Vineri, 5 aprilie 2019, 1:43)

  John_english [utilizator]

  Temele propuse de el vor fi respinse usor de Curtea Constitutionala.

  :((
 • 0 (0 voturi)    
  Slabe teme! (Vineri, 5 aprilie 2019, 11:44)

  ABBV [utilizator]

  Trebuie
  - o lege a raspunderi individuale de la ministru in jos
  - fara penali in funtii publice trecut in constitutie !
  - fara modificari in justitie fara ca legea sa aiba avizi atat al magistratilor cat si girul parlamentului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by