Un comisar de la Penitenciarul Tulcea a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat că i-a dus unui deținut telefoane mobile și modem-uri de internet, primind în schimb 6.500 de lei. Bărbatul la care au ajuns telefoanele este condamnat pentru omor și făcea parte dintr-o grupare care comite infracțiuni prin metoda "Accidentul".

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție din Constanța au început urmărirea penală a comisarului Silviu Ioan Ionele de la Penitenciarul Tulcea. De asemenea, el a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită și introducerea ilegală în penitenciar de telefoane mobile, modem-uri de internet și alcool.

Anchetatorii spun că în perioada februarie-martie comisarul ar fi introdus în penitenciar mai multe telefoane mobile care ar fi ajuns la un deținut condamnat pentru omor. Deținutul face parte și dintr-o grupare care comite infracțiuni prin metoda "Accidentul".

Pentru acest seriviciu, comisarul urma să primească de la un prieten al deținutului suma de 7.000 de lei. Până acum, acesta primise, în două tranșe, 6.500 de lei.

DNA mai precizează că în acest dosar a început urmărirea penală și în cazul altor persoane.