Fostul acționar Dinamo București Cristian Borcea a depus o nouă cerere de eliberare condiționată, Judecătoria Sectorului 5 stabilind termen de judecată pentru 10 aprilie. Omul de afaceri este încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat, pe 8 februarie, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. El s-a întors în detenție după ce fusese eliberat condiționat în vara lui 2018.

Cristian BorceaFoto: AGERPRES

Fostul acționar al echipei Dinamo, Cristian Borcea, a fost transportat luni seară la Spitalul Floreasca din Capitală, având probleme cu inima, a anunțat marți avocatul său, potrivit Mediafax. Omul de afaceri trebuia să ajungă la instanța supremă pentru a fi audiat în dosarul lui Neculai Onțanu, dar nu s-a mai prezentat. El a fost transportat însă înapoi la Penitenciarul Rahova, marți seară.

Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Magistrații au decis să-i scadă din pedeapsa de 7 ani și 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum și sentința pe care o execută în prezent la Penitenciarul Rahova, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 și respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Astfel, timpul pe care fostul finanțator al clubului Dinamo l-a petrecut în închisoare depășește deja 4 ani și 6 luni, astfel că el a putut depune din nou cerere de eliberare condiționată. Potrivit legii, eliberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă persoana condamnată a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.