Prefectul capitalei, Catalin Deaconescu, a anuntat, astazi, ca va ataca in contencios administrativ hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind planul urbanistic zonal al Parcului Bordei.

Pe baza acestui plan a fost aprobat schimbul de terenuri dintre Primarie si omul de afaceri Costica Costanda. Acesta a primit, in schimbul unei parti din Parcul Bordei, o suprafata echivalenta in Satul Francez, o zona extrem de scumpa din nordul capitalei. Prefectul Capitalei acuza faptul ca hotararea nu ar fi fost una aprobata de consilierii municipali, ci una redactata si impusa chiar de catre Costica Costanda. Catalin Deaconescu a dezvaluit ca are informatii potrivit carora la DNA ar exista o plangere penala impotriva primarului general al capitalei, in acest caz.

Catalin Deaconescu spune ca, in momentul in care contestatia Prefecturii va ajunge in instanta, planul urbanistic zonal pentru Parcul Bordei va fi suspendat, insa contestatia nu va putea duce si la modificarea hotararii privind schimbul de terenuri, Costel Costanda obtinand in instanta o decizie in acest caz.

Catalin Deaconescu a anuntat si ca va cere Curtii de Conturi si Parchetului sa verifice schimburile comerciale ale Primariei si a marturist ca are informatii potrivit carora Primaria ar avea conturi la 3 banci comerciale, pentru ca aceste institutii sa verifice daca Primaria are acest drept.

In privinta Parcului Bordei, prefectul capitalei sustine ca se puteau face eforturi pentru ca intregul Parc Bordei sa fie salvat, si nu doar o parte din el si spune ca schimbul de terenuri nu era cea mai buna solutie pentru municipalitate, asa cum au declarat consilierii Primariei.