Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, nelipsit de la protestele antiguvernamentale din ultimii doi ani, anunță că la alegerile europarlamentare din 26 mai va fi observator independent. De asemenea, el face un apel către români să se înscrie ca observatori la alegeri, pentru că "democrația trebuie apărată". "Nepăsarea și neatenția pot conduce, în anumite împrejurări istorice, la dictatură", este mesajul lui Șora.

Mihai SoraFoto: TNB

Mihai Șora anunță, pe Facebook, că va fi observator la o secție de votare din județul Vrancea - "locul care ar putea fi, cum spune balada, o gură de rai, dacă nu ar apărea stricăciunile unor oameni, corupția lor, venalitatea".

El spune că ceea ce s-a alterat, în ultimii ani, ceea ce s-a surpat sub povara necinstei, mai mult decât sub zdruncinări de seisme, este tocmai încrederea, puntea de legătură dintre faptele și vorbele oamenilor, dintre vorbele lor și gând, dintre gând și realitate.

Mihai Șora transmite și un mesaj video în care îi îndeamnă pe români să se înscrie ca observatori independenți la alegeri: "Pentru a ne apăra democrația, pentru a apăra viitorul copiilor. Vor fi aproape 20.000 (douăzeci de mii!) de secții de votare. Iar noi trebuie să fim și mai mulți".

Șora mai spune că vrea ca aceste alegeri și cele care vor urma să fie corecte și libere, avertizând că "nepăsarea și neatenția pot conduce, în anumite împrejurări istorice, la dictatură".