Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Centrul Rezidenţial de asistenţă şi integrare/reintegrare pentru persoanele fără adăpost Sfânta Maria din Târgovişte, în cazul unei fetițe, imobilizate în scaun cu rotile care a născut la 13 ani. Cazul a intrat în atenția Avocatului Poporului în urma unui articol publicat de Hotnews.ro în luna februarie.

Caz dramatic la TargovisteFoto: Hotnews

Avocatul Poporului precizează, printr-un comunicat de presă, că potrivit informaţiilor HotNews.ro, minora, împreună cu mama sa, concubinul acesteia şi cei 5 fraţi (cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani) erau cazaţi din luna noiembrie 2017 în Centrul de Servicii Sociale "Sfânta Maria", aflat în subordinea Primăriei Municipiului Târgovişte.

O fetiță de 13 ani din Târgoviște, imobilizată în scaun cu rotile, a născut la începutul lunii februarie, la maternitatea din oraș. Fata ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei, de un an de zile, însă de frică nu a spus nimic, sarcina fiind descoperită abia după 6 luni, a declarat mama acesteia pentru HotNews.ro.

Copila, împreună cu mama, concubinul acesteia și cei 5 frați erau cazați într-un centru de îngrijire al Primăriei Târgoviște, iar cazul este cu atât mai grav, cu cât nimeni nu a sesizat drama trăită de aceasta, deși era înconjurată cel puțin teoretic de personal de specialitate. Procurorii cercetează cazul și urmează să stabilească filmul evenimentelor.

Ancheta Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viață şi la integritate fizică și psihică, protecția copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap.

Pentru mai multe amănunte, citește: Copii fără apărare - Cazul dramatic al fetiței din Târgoviste, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani. Mama fetei: „I-a fost frică să zică că a fost concubinul meu. El e principalul suspect”