Două persoane au fost legitimate de jandarmi, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Ziua Jandarmeriei pentru că au vrut să afișeze un banner cu un mesaj care amintea de intervenția jandarmilor în 10 august în București. Bannerul a fost confiscat, transmite Mediafax.

Jandarmi pe bd KiseleffFoto: Hotnews

Un clujean, Daniel Giurcă, a vrut să afișeze, miercuri, un banner cu mesajul „În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul pașnic a 100.000 de cetățeni. Să vă fie rușine!” în Parcul Mare din Cluj-Napoca, unde se desfășurau manifestările cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

În momentul în care a încercat să desfășoare bannerul a fost întrerupt de mai mulți jandarmi care i-au luat bannerul din mână și l-au legitimat.

O altă persoană, Cornel Vâlcu, i s-a alăturat lui Daniel Giurcă și a sunat la 112 reclamând furtul bannerului de către jandarmi, dar a fost și el legitimat de jandarmi.

„Este un abuz, este cenzură. Am vrut doar să afișez un banner care putea fi luat în seamă de oameni sau nu. Mesajul nu conținea nicio minciună și nici injurii. nu are nimic injurios”, a spus Giurcă.

Jandarmii au spus că cei doi au fost legitimați pentru încălcarea Legii nr. 60, a adunărilor publice, deoarece organizatorul manifestării, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, a solicitat îndepărtarea bannerului din zonă.