Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, a ținut să spună, la începutul discursului său de la ședința solemnă a Parlamentului pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, că Adrian Năstase nu se află în sală din cauza unei "greșeli impardonabile" a staff-ului celor două camere, care nu l-au invitat. La rândul său, Năstase a scris pe blog că a fost invitat la ședință cu doar două ore înainte de începerea acesteia.

HotNews.roFoto: Hotnews

La începutul discursului din Parlament, Liviu Dragnea a ținut să îl salute pe fostul premier Adrian Năstase, în mandatul căruia România a aderat la NATO. Dragnea i-a mustrat pe funcționarii din Parlament pentru "greșeala impardonabilă" de a nu-l invita la ședință pe Adrian Năstase.

"Chiar dacă nu este în sală din cauza unei erori impardonabile a staff-ului celor două camere, îl salut pe domnul prim-ministru Adrian Năstase, în mandatul căruia România a fost acceptată în NATO", a declarat Liviu Dragnea.

La rândul său, Adrian Năstase a scris pe blog că a fost invitat la ședință cu doar două ore înainte de începerea acesteia.

"Pe 29 martie 2004, am depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO iar, câteva zile mai târziu, în 2 aprilie, a fost înălțat steagul României la sediul NATO de la Bruxelles. Am scris și am vorbit, de-a lungul anilor, despre importanța istorică a acestei decizii. Și după 15 ani, realizăm semnificația unei realizări la care au contribuit toate partidele politice din România. Cu toate acestea, efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus, iar depunerea instrumentelor de aderare de către mine, în calitate de prim-ministru și ceremonia de pe Peluza din fața Casei Albe rămân, în amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri. Astăzi, Parlamentul organizează Ședința Comună Solemnă a Camerei și Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la acel moment. Ieri m-au sunat mai mulți prieteni pentru a mă întreba dacă am fost invitat. Nu știam nimic. În această dimineață m-am interesat. În final, la ora 12, am primit o invitație pentru ora 14! În aceste condiții, din păcate, nu voi putea participa…", a scris Năstase.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, într-o şedinţă comună solemnă dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.