Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea procurorului Mădălina Scarlat în funcţia de procuror şef adjunct DNA, pentru o perioadă de șase luni, începând din 8 aprilie 2019, scrie Mediafax. Până acum funcția fusese deținută de Marius Iacob.

Sediul CSMFoto: AGERPRES

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea doamnei Scarlat Mădălina, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nivel central, în funcţia procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 08.04.2019. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea delegării doamnei Scarlat Mădălina în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând cu data delegării în funcţia procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv 08.04.2019", se arată pe ordinea de zi soluționată a Secției pentru procurori a CSM.

Pe 19 martie, procurorul Marius Iacob a anunțat că a demisionat din funcția de adjunct al procurorului-șef DNA și că rămâne procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Decizia de demisie din funcția de adjunct al procurorului-șef DNA a venit la o zi după ce magistrații instanței supreme au decis că Marius Iacob a săvârșit abatere discipliniară în legătură cu reprezentarea Direcției în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA. Sancțiunea pentru Iacob a fost avertisment. Este vorba despre abateri disciplinare sâvârşite în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat după ce a fost revocat din Direcție.