Începând cu anul 2015, mai mulți oameni de afaceri din Bacău au amenajat un club clandestin unde organizau aproape zilnic petreceri în timpul cărora erau consumate droguri, iar fete minore practicau prostituția, potrivit procurorilor DIICOT. Clubul era frecventat de persoane cu trecut infracțional, dar și de funcționari din instituții publice. În acest caz au fost arestate trei persoane, între care un ofițer de la Poliția Județeană Bacău.

DIICOTFoto: diicot.ro

Potrivit DIICOT, procurori DIICOT şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţia Generală Anticorupţie au făcut şapte percheziţii la locuințele unor persoane fizice şi la sediile unor firme de unde au fost ridicate înscrisuri aflate în evidenţele unor instituţii publice şi persoane juridice de drept privat. În acest dosar se fac cercetări pentru infracțiunile de trafic de droguri, punerea la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, folosirea prostituţiei infantile, infracţiuni de corupţie şi asimilate faptelor de corupţie.

Investigaţia vizează mai mulți oameni de afaceri din Bacău care, începând cu anul 2015, au amenajat un club clandestin unde organizau aproape zilnic petreceri în timpul cărora se consumau droguri sau substanţe cu efect psihoactiv, iar fete minore se prostituau. "Cercetările au relevat că în jurul persoanelor care se ocupau de întreţinerea clubului şi de organizarea petrecerilor s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracţional, precum şi funcţionari din instituţii publice", precizează DIICOT.

Până în acest moment, au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv trei persoane, între care un ofițer de la Poliția Județeană Bacău.