Fenomenul fake news a fost criticat pentru faptul că induce opinia publică în eroare în privința unor subiecte majore, de la alegerile prezidențiale din SUA la referendumul pentru Brexit de acum trei ani. Însă există o zi pe an în care toată lumea are voie să participe la marea farsă, făcând tot felul de anunțuri, și aceasta este Ziua Păcălelilor, sărbătorită pe 1 aprilie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iată câteva dintre cele mai haioase păcăleli, potrivit euronews:

Marea Britanie: Fugi de Brexit... zboară în Australia

”Poate ai auzit de decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. La naiba, poate ești chiar unul dintre oamenii minunați care au votat pentru asta”, a scris compania Webjet din Australia.

”De ce ai vrea să mai mergi în Europa după asta? Webjet Australia este aici pentru ca tu să nu fi nevoit să rămâi și să ai de-a face cu problema acordului. Soluția: o reducere specială pentru Brexit. Un zbor Marea Britanie-Australia la doar un dolar biletul (0.6 euro).

Din nefericire, departamentul financiar a respins propunerea noastră: ”Au spus că am intra în faliment dacă facem o astfel de promoție”.

Franța și iepurele detectiv

Poliția din Franța a anunțat luni, pe twitter, că ”angajează” iepuri pentru a-i ajuta pe agenți în misiunile de combatere a criminalității. ”Este adevărat că poliția lucrează, de obicei, cu câini (detectivi n.red), însă astăzi anunțăm că facem noi recrutări în rândul iepurilor, cum este Marinette," a comentat o polițistă, postând și un scurt video.

Polițiștii au lăudat iepurii pentru agilitatea lor, auzul bun și simțul mirosului foarte bine dezvoltat, de 30 de ori mai bun decât cel al câinilor”.

Suedia și anunțul privind rezolvarea crizei climatice

Activista suedeză împotriva schimbărilor climatice, Greta Thunberg, care a devenit celebră în Europa datorită protestelor prin care cerea măsuri imediate din partea guvernelor pentru combaterea încălzirii globale, a anunțat că pune capăt grevei și se întoarce la școală.

”După ce am discutat cu mai mulți lideri, am realizat că întreaga criză climatică este sub control, aceștia înțeleg nevoia de a acționa imediat și o vor face”, a transmis adolescenta, pe twitter. Fata a adăugat repede: Evident, e doar o glumă!

Olanda și aplicația google care decriptează limbajul lalelelor

În cazul în care te-ai întrebat vreodată dacă florile gândesc și ce anume vorbesc, Google îți va rezolva problema. O nouă tehnologie a fost anunțată luni - este vorba despre lansarea Google Tulip, o aplicație capabilă să traducă limbajul lalelelor, grație progreselor făcute în domeniul inteligenței artificiale.

O înregistrare video făcută, evident, în Olanda, arată așa-ziși experți care explică cum au reușit să descifreze limbajul florilor.

Compania BMW a anunțat că mașinile electrice vor putea să se reîncarce singure pe durata nopții datorită lunii și a unui sistem tehnologic revoluționar.

Marea Britanie: Butonul special pentru sex

Nu multe lucruri sunt mai jenante decât scenele de sex din filme, vizionate împreună cu întreaga familie, iar BBC știe chestia asta. Pentru a scuti pe toată lumea de momentele de stânjeneală, BBC anunță inventarea butonului special ”Skip the sex” (treci peste sex).