Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL va da în judecată PSD pentru protocolul încheiat cu Poșta Română. Acesta a acuzat Partidul Social Democrat că transformă Poşta Română ”într-o filială a PSD”.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

"Vom da în judecată PSD pentru o mizerie inimaginabilă pe care a comis-o folosind Poşta Română", a anunţat Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

"Preţul transformării Poştei Române de către Dragnea şi liderul sindicatului din Poşta Română este cuprins în această comunicare în care domnul Brătianu spune că trebuie să încheie acest protocol cu PSD pentru că va fi promovat un act normativ pentru introducerea personalului de distribuire pedestră şi a celui care lucrează permanent de noapte în categoria personalului care lucrează în condiţii speciale. (...) Să transformi această posibilă reglementare în sprijinul angajaţilor din Poşta Română într-o formă de mită pe care o dă PSD, prin intermediul lui Brătianu, către angajaţii Poştei Române, deja frizează penalul. (...) Acest protocol arată, practic, transformarea sindicatului şi a Poştei Române într-o filială a PSD, lucru pe care noi nu putem să-l acceptăm. Azi, mâine şi poimâine factorii poştali sunt obligaţi ca, odată cu distribuirea pensiei, să înmâneze către fiecare pensionar această mizerie ordinară, această fiţuică imundă plină de minciuni gogonate care este dovada cea mai clară că de fapt partidul de guvernământ s-a transformat într-o maşinărie de dezinformare şi de aruncare pe piaţă a unor minciuni inimaginabile despre PNL şi, evident, despre porcăriile pe care le fac ei”, a afirmat liderul PNL, potrivit Agerpres.

Orban a dezminţit în context afirmaţiile conform PNL vrea sa oprească toate ajutoarele pentru pensionari şi bolnavi de cancer şi alte categorii vulnerabile, dar şi că liberalii s-au opus majorării alocaţiilor pentru copii.

"O asemenea minciună n-a îndrăznit nimeni sa spună despre PNL", a adăugat preşedintele PNL.