Ministrul Transporturilor a fost audiat, luni, la Direcția Națională Anticorupție, în calitate de martor. Răzvan Cuc a spus că este vorba despre un dosar deschis anul acesta și care vizează perioada în care a fost secretar de stat la Transporturi. El a refuzat să dea mai multe detalii.

Razvan CucFoto: Agerpres

Cuc a spus că a fost chemat la DNA în calitate de martor într-un dosar deschis în cursul acestui an pentru perioada în care a fost secretar de stat la Transporturi.

"Am fost solicitat în cursul săptămânii trecute să mă prezint astăzi dimineață la Direcția Națională Anticorupție. M-am prezentat și mă voi prezenta de fiecare dată când voi fi solicitat. Am fost solicitat în calitate de martor, m-am dus dimineața, nu noaptea, însoțit de SPP-iști sau ziua cu eșarfe pe cap. E vorba de un dosar deschis în cursul acestui an pentru perioada în care eram secretar de stat la Transporturi. Mai multe detalii nu vă pot oferi fiindcă este o anchetă în curs. Nu e vorba de niciun dosar de corupție, e vorba de niște denunțuri care au fost făcute de anumite persoane, am intrat în calitate de martor, am ieșit în calitate de martor", a declarat Răzvan Cuc, citat de Mediafax.

El a mai spus că a fost chemat în urma unor denunțuri.

"Dacă m-am dus acolo, e normal că am dat declarații. Asta nu decid eu (transformarea calității de martor în inculpat -n.r.). Eu de câte ori sunt chemat mă voi duce să dau explicații, e simplu. Așa trebuie să facă orice om. Din moment ce am fost și eu, automat mă vizau (acuzațiile -n.r.) și pe mine. Nu știu cine e vizat în dosar, nu mi-au adus la cunoștință toate persoanele, eu m-am dus personal să declar ce am avut de declarat", a declarat Răzvan Cuc, la Parlament.

Răzvan Cuc a fost secretar de stat la Transporturi, numit în octombrie 2015, până în luna mai 2016.

Procurorii DNA nu au comunicat niciun fel de informații despre dosarul în care a fost audiat ministrul Transporturilor.