Un adolescent de 16 ani, din comuna Băița, județul Hunedoara, acuzat că a violat o fetiță de opt ani a fost reţinut, în timpul nopții de duminică spre luni. Mama fetei a sunat la 112 după ce copila a povestit ce i s-a întâmplat la locul de joacă, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a fost anunţat, duminică seara, în jurul orei 19.30, la numărul de urgenţă 112 de mama fetiței, din comuna Băița, după ce copila s-ar fi întors acasă plângând, susţinând că ar fi fost forţată să întreţină relaţii sexuale de către un vecin în vârstă de 16 ani, care ar fi ademenit-o pe un câmp, în apropierea locului de joacă, potrivit poliţiştilor din Hunedoara.

"Se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol. În urma cercetărilor, prezumtivul autor a fost reținut. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În urma audierilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva vor stabili dacă adolescentul acuzat de viol va fi dus, luni, în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.