Procurorii care o anchetează acum pe Laura Codruța Kovesi folosesc aceleași proceduri de lucru folosite de fosta șefă a DNA acum un an sau doi, susține senatorul PSD Liviu Pop. El mai spune că are încredere deplină în procurorii din România, care sunt oameni excepționali, dar că există și uscături și "sunt unii care, din păcate, nu au ce căuta acolo".

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

Întrebat, la RFI, dacă îi este teamă că Laura Codruța Kovesi ar putea deveni procuror-șef european, senatorul PSD a spus că lui îi este teamă numai de Dumnezeu și că ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea este faptul că Kovesi sau cine va ajunge procuror-șef european va ajunge pe o negociere politică.

"Eu nu sunt un fan al doamnei Kovesi, din ce am văzut și am lecturat în mass-media europeană, dânsa a spus că este un candidat politic, ceilalți doi candidați nu au spus că sunt candidați politici. A spus că este un candidat politic. OK! Lăsând la o parte una sau alta, e o negociere politică, e o discuție politică, cu siguranță vom avea un răspuns în termenii stabiliți de lege la această discuție politică", a declarat senatorul Liviu Pop.

De asemenea, întrebat cine își asumă costurile de imagine ale României în acest scandal, despre care scrie toată presa internațională, Liviu Pop a spus că această imagine trebuie decontată chiar de către Kovesi: "Dânsa este nevinovată, până nu va exista o sentință definitivă, e la fel de vinovată ca și domnul Iohannis. Imaginea aceasta trebuie să o deconteze chiar doamna în cauză, pentru că procurorii care au procedat la ceea ce dânsa acum condamnă cu declarații politice sunt procedurile pe care domnia sa le-a lăsat în interiorul instituției. Sunt proceduri de lucru în baza legilor în care și dânsa acum doi ani de zile, un an de zile, făcea același lucru. E o chestiune de întoarcere cu 180 de grade, dacă vreți, a imaginii".

El a mai susținut că are încredere deplină în procurorii din România, care sunt oameni excepționali, dar există și uscături. "Sunt unii care din păcate nu au ce căuta acolo, cum de altfel sunt și medici care nu au ce căuta în sistemul medical și profesori. Deci ca peste tot, există și oameni care nu au ce să caute în acea instituție, dar procedurile și legile sunt aceleași. Eu am încredere că procurorii din România cum au lucrat acum un an, doi, trei, patru, cinci, la fel lucrează și astăzi, indiferent cine se află de partea cealaltă sau indiferent cine este cel anchetat".