Romsilva a publicat, pe pagina de Facebook a Regiei, imagini cu un grup de capre negre în Parcul Natural Bucegi, filmarea fiind realizată în cursul unei acțiuni de monitorizare a faunei.

Capre negreFoto: Facebook/ Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de capre negre, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. În iernile cu zăpezi mari, caprele negre se retrag în zonele cu stâncării, de unde cade zăpada, găsind mai ușor mușchi, licheni sau cetină.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor, arată sursa citată

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Pe raza parcului sunt amenajate 52 de trasee turistice pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre și cruce albastră.