Uniunea Europeană și NATO ar trebui să găsească metode de cooperare cu Administrația de la Moscova, a declarat vineri Krasimir Karakachanov, ministrul bulgar al Apărării, menționând că un conflict între aceste părți nu va avea rezultate favorabile, relatează agenția de presă Tass, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Trebuie să existe o cooperare între NATO și Rusia. Evenimentele din 2014 referitoare la Ucraina și Crimeea stau în calea acestei cooperări. Cu toate acestea am încredere că această problemă trebuie rezolvată la masa negocierilor, prin cooperare, deoarece este imposibil să obținem rezultate pozitive prin confruntare”, a declarat ministrul bulgar.

„Este imposibil să rezolvăm aceste probleme printr-o cursă a armelor, prin demonstrarea forțelor și confruntări, în opinia mea. Nimeni nu are de câștigat în acest mod. Sunt convins că este necesar să găsim metode de a rezolva aceste probleme în mod pașnic, deoarece există părți terțe care ar beneficia de pe urma unei confruntări”, a adăugat Krasimir Karakachanov.

Ministrul bulgar al Apărării a reiterat faptul că negocierile sunt cea mai bună metodă de a rezolva problemele existente.