Proiectul autostrăzii Pancevo-Timişoara este unul "mai mult decât suficient" între România şi Serbia, a declarat vineri preşedintele sârb Aleksandar Vucic, după întâlnirea cvadrilaterală Serbia-România-Bulgaria-Grecia, găzduită de premierul Viorica Dăncilă, la Snagov, transmite Agerpres.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres

"Vorbim despre proiecte care vor îmbunătăţi cooperarea dintre ţările noastre şi întotdeauna am considerat că România nu priveşte lucrurile ca două teritorii diferite - unul, Serbia şi unul - ţările de la Marea Neagră. Noi avem aceleaşi ţeluri comune şi consider că putem face multe lucruri minunate împreună", a afirmat Vucic, potrivit traducerii oficiale.

În opinia sa, autostrada Pancevo-Timişoara, care este la stadiul de proiect, este "utilă ambelor ţări şi ambelor popoare". "E foarte importantă şi pentru românii care trăiesc în sudul Banatului", a spus liderul de la Belgrad şi a numit comunitatea menţionată "podul care leagă cele două ţări ale noastre".

Vucic a adăugat că respectiva autostradă ar creşte schimburile comerciale România -Serbia, care în prezent sunt de aproximativ 1,6 miliarde de euro. "Putem chiar trece de două miliarde", a spus el. Totodată, a vorbit şi de planurile de conectare energetică între ţările din Balcani.

"Va fi mai mult decât suficient dacă vom construi această autostradă care va uni ţările noastre", a afirmat preşedintele Serbiei.