Reprezentanții ISU Gorj au făcut public, vineri, un apel la 112 al unui bărbat din Târgu-Jiu care a anunțat că vede o casă în flăcări, când, de fapt, el era cu un prieten la cârciumă, scrie Mediafax. Pompierii fac apel la cei care sună la 112 să nu ocupe rețeaua cu urgențe false.

Masina pompieriFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, Florin Chisim, a făcut public, pe pagina de Facebook, un apel telefonic primit joi seara, pentru a atrage atenția că în timp ce este preluat un apel fals, altă persoană așteaptă să îi fie preluată o urgență reală.

„Viața bate filmul! Celebrele personaje Celentano și Firicel, interpretate cu succes de actorii Adrian Văncică și Toma Cuzin, pot fi cu ușurință asimilate în viața reală. Joi seară, la ora 21.45, apel pe 112: incendiu la o casă pe Bulevadul Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu. Datele apelantului au fost insuficiente, pentru că apelul s-a întrerupt. Într-o astfel de situaţie nu rişti, aşa că au fost alertate echipajele de intervenție şi imediat, către locul cu pricina, și-au început deplasarea două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Surpriza a fost că pe bulevard nu se vedea fum, nu se vedeau flăcări, nici urmă de incendiu. În zadar dispecerul încerca să contacteze apelantul, pentru că nu mai răspundea nimeni. Echipajele opresc lângă doi trecători care se deplasau agale şi puţin legănat. Altă surpriză: unul dintre ei era chiar apelantul!", scriu reprezentanţii ISU Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit acestora, cei doi bărbați au fost amendați de polițiștii pentru apelul nejustificat la 112.

„Nu le vom da numele, aşa că o să le zicem fictiv Celentano și Firicel”, spune Chisim, care redă conversația dintre apelanți și pompieri.

„Unul dintre colegii noştri: - Să trăiţi! Aţi văzut cumva un incendiu pe strada asta!

Celentano: - Normal! E mai în spate. Ca eu am sunat la pompieri!

Colegul nostru: - Ne puteţi indica mai exact locul pentru că nu se vede nimic?

Celentano: - Păi noi eram la cârciumă şi de la masă am văzut că ardea o casă.

Firicel: - Aşa e domn’ şef! L-am văzut amândoi!”.

Poliţiştii ajunși la fața locului i-au urcat pe cei doi în autospecială şi toată lumea a plecat la cârciuma de unde se vedea incendiul.

„Reconstituire: se așează Celentano şi cu Firicel la masă, exact în aceeaşi poziţie din care văzuseră incendiul. Cum seara era plină de surprize, iată o altă surpriză: incendiul nu se mai vedea! Pe principiul 《Bă eşti prost?》, 《Bă eşti nebun?》, Celentano şi Firicel se uitau miraţi unul la altul. (...) Acum Celentano şi Firicel trebuiau s-o dreagă cumva”, mai spune Florin Chisim, care redă discuția dintre cei doi bărbați care „au văzut” incendiul, în timp ce erau la cârciumă.

„- Domn’ şef poate s-a stins!

- Aşa e domn’ şef! Poate s-a stins! Că noi am sunat la pompieri şi am plecat!”.

Cei doi bărbați au fost amendați pentru că au pus pe drum în mod nejustificat autoritățile.