​Centrul Infotrafic anunță că, în judeţul Braşov, circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 300 Cluj-Napoca – Bucureşti, la kilometrul 163+200 metri, la intrarea în staţia Dârste dinspre Braşov, din cauza deraierii de la un boghiu a locomotivei unei garnituri, care circula pe relaţia Braşov - Bucureşti. Circulația a fost întreruptă câteva ore în timpul nopții și în zona Lunca Bradului din jud Mureș, dar a fost reluată la 6.30.

Gara DarsteFoto: Hotnews

UPDATE 3: Tremul IR 1644 a avut ghinionul de a fi afectat de ambele probleme: s-a rupt pantograful în Mureș și a acumulat îmtârziere și din cauza incidentului de la Dârste. Drumul dintre Beclean pe Someș și București - 466 km - a durat 14 ore, cu peste patru ore mai mult decât arăta graficul de circulație.

UPDATE 2: Locomotiva deraiată la Dârste a fost repusă pe șimă la 10.15

Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Traficul feroviar este deviat printr-un racord de manevră al staţiei Dârste, până la remedierea problemei de pe Magistrala 300.

De asemenea, traficul feroviar este oprit pe Magistrala 400 Oradea – Braşov, la kilometrul 198+100 metri, între staţiile Lunca Bradului şi Stânceni, judeţul Mureş, din cauza unei defecţiuni tehnice (fir de contact rupt). Se acţionează pentru remedierea problemei şi reluarea circulaţiei, preciz Infotrafic ăn cursul dimineții.

UPDATE În județul Mureș traficul a fost oprit câteva ore, între Lunca Bradului și Stânceni, dar a fost reluat la ora 6.30. Trenul IR 1644 a staționat 3 ore și 40 minute.

CFR a dat o informare de presă despre incident:

În această dimineață, locomotiva trenului 12392 a deraiat pe o osie la ieșire din stația Dârste.

Trenul circula în relația Brașov - București.

Pentru asigurarea continuității traficului feroviar cele două vagoane ale trenului au fost retrase cu o alta locomotivă în staîia Brașov, de unde vor circula în compunerea trenului IR 1644 până la București Nord.

Menționăm faptul că circulația feroviară între Brașov și Dârste nu este afectată, toate trenurile fiind redirecționate să circule pe varianta de traseu Dârste - Brașov, destinată trenurilor de marfă.

Cauzele deraierii vor fi stabilite de comisia de anchetă.