Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis, joi, că ”există prea multă preocupare față de eventuala mea demisie sau demitere”. ”Exista viață și după ministeriat !”, a adăugat el.

Tudorel Toader Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Mesajul lui Toader, postat pe Facebook, vine în contextul în care surse politice au vehiculat varianta ca ministrul justiției să fie remaniat de conducerea PSD.

Informațiile vin în contextul în care guvernul se reunește vineri în ședință, însă pe ordinea de zi nu figurează controversatele proiecte de ordonanță de urgență privind contestația în anulare și codurile penale.

De altfel, potrivit unor surse, premierul Viorica Dăncilă i-ar fi promis prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans că Guvernul nu va adopta mâine Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale.

Președintele Klaus Iohannis a cerut și el guvernului să nu aprobe ordonanțele de urgență, anunțând și convocarea referendumului privind justiția pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Iohannis a declarat că ”golăneala PSD a depășit orice limite„.