Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit joi după-amiază, la azilul unde și-a petrecut ultimii ani din viață, după ce a suferit un stop cardio-respirator, a declarat, pentru HotNews.ro, Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București.

Zina DumitrescuFoto: Agerpres

Decesul Zinei Dumitrescu a fost declarat joi la ora 16:25, după ce un echipaj SMURD a încercat timp de câteva zeci de minute să o resusciteze, a precizat medicul Bogdan Oprița.

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu, în vârstă de 82 de ani, era internată într-un azil de lux pentru bătrâni situat lângă București.

În urmă cu mai mulți ani, Zina Dumitrescu a fost diagnosticată cu maladia Alzheimer.

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Pitești. Aici a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus, potrivit wikipedia. A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet.

Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate. A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.