Alianța USR-PLUS a depus un denunț penal împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe care îl acuză că a mințit instanța, informând în scris că nu există niciun proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea codurilor penale, au anunțat joi Dan Barna și Dacian Cioloș.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacian Cioloș a spus că în urmă cu câteva săptămâni, când circulau informații despre posibilitatea inițierii unor ordonanțe pentru modificarea legislației penale, Alianța USR-PLUS a inițiat în instanță un litigiu pentru a obliga Ministerul Justiției să publice documente pregătitoare pentru astfel de modificări, iar ulterior Ministerul Justiției a informat instanța, în scris, că nu există un astfel de proiect.

"Pe 21 martie, instanța a primit un răspuns clar din partea Ministerului Justiției că nu există astfel de demersuri de modificare a Codului penal. Pe 22 martie (...), Ministerul Justiției publica deja propunerile de OUG pentru modificarea codurilor penale. Este clar că cineva din Ministerul Justiției minte și a indus în eroare instanța", a declarat Dacian Cioloș.

El a spus că astăzi Alianța USR-PLUS va depune un denunț penal împotriva lui Tudorel Toader și a Ministerului Justiției pentru fals în declarații și obstrucționarea instanței.

"Avem încredere că Parchetul va clarifica rapid cine a mințit și care au fost motivele. E clar că oamenii aceștia nu mai au niciun scrupul. Probabil că ministrului Toader îi este frică să își piardă postul și este în stare să facă orice și să ceară funcționarilor din minister să mintă", a adăugat Cioloș.