Doi copii au rămas orfani, după ce un bărbat a fost ucis de un urs într-o localitate din Harghita. În singura lor cameră suflă vântul și nu au condiții minime să poată să învețe și să se joace. Consiliul Județean Harghita face apel la localnici să ajute familia victimei, spunând că "în țara asta e mai importantă viața ursului decât cea a omului".

Ursoaica cu pui (foto arhiva)Foto: Facebook/ Borboly Csaba

Vinerea trecută, un bărbat de 30 de ani a fost atacat şi ucis de un urs, în zona localităţii Crişeni din județul Harghita. Președintele Consiliului Județean Harghita spunea că pentru acest urs se solicitase acordul de a fi ucis, care a fost însă refuzat.

Acum, Consiliul Județean Harghita face apel către localnici să ajute familia victimei, pentru că două fetițe au rămas fără tată.

"Două fetițe au rămas fără tată, deoarece în țara asta e mai importantă viața ursului decât cea a omului! Având în vedere acestea, este nesemnificativ ce și cum s-a întâmplat. Cel mai important este să ajutăm familia, să colaborăm în interesul lor", au transmis reprezentanții Consiliului Județean Harghita.

Fetițele nu au condiții minime să poată să învețe și să se joace - în singura lor cameră suflă vântul și nu există grup sanitar.

"Trebuie să îi ajutăm. În momentul de față locuiesc cu bunica, aceasta este casa lor de unde merg la școală și unde au prieteni", este apelul autorităților județene.

Donațiile se pot face în conturile Asociației pentru Județul Harghita: RO 79 BRDE 210 / SV 065 425 42100.

Autoritățile mai spun că după finalizarea colectei vor reveni cu un material video pentru a arăta pentru ce s-au folosit banii.

Ursul care l-a ucis pe bărbat nu poate fi împușcat din cauza lipsei avizelor, chiar dacă i-a atacat și pe vânători. "Este drama județului nostru, niște funcționari publici se tem de niște ONG-iști. Mai așteaptă zeci de hârtii când este ceva foarte vizibil, concret, obiectiv. Vedeți, ursul a omorât un om și ei așteaptă tone de hârtii până să dea o aprobare și este posibil ca și altcineva să fie rănit”, spunea președintele CJ Harghita, Borboly Csaba.