Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că soldații ruși trebuie să părăsească Venezuela, solicitarea sa venind la câteva zile după ce un contingent militar rusesc a sosit în apropiere de Caracas, capitala Venezuelei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Rusia trebuie să iasă din Venezuela”, le-a spus Trump reporterilor, în timpul întâlnirii cu soția liderului opoziției Juan Guaido. Întrebat cum s-ar putea realiza acest lucru, Trump a răspuns: ”Vom vedea. Toate opțiunile sunt deschise”.

Guvernul din Venezuela a confirmat duminică aterizarea a două aeronave ruse și a transmis că operațiunea a fost autorizată de președintele Nicolas Maduro, dar nu a oferit mai multe detalii.

Mobilizarea personalului militar rus în Venezuela este percepută drept o încercare a Rusiei de a-l proteja pe Nicolas Maduro de o schimbare a regimului, a transmis sursa guvernamentală.

Cele două avioane ale forţelor aeriene rusești care au aterizat pe un aeroport din Venezuela ar fi avut la bord membrii ai forțelor speciale ruse, printre care și specialiști în securitate cibernetică, a transmis un oficial guvernamental american, citat de Reuters.